ΕξελίξειςΠολιτική

Πανεπιστημιακή σχολή στο Αγρίνιο και μετονομασία του ΔΠΦΠ ζητάει ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

epi-panepistimio
Ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά τη συζήτηση του νομοσχέδιου του Υπουργείου Παιδείας “Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις” αναφέρθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στη συρρίκνωση της ολοήμερης λειτουργίας των σχολείων, τη μείωση των προσλήψεων των αναπληρωτών, την εργασιακή ομηρία των νηπιαγωγών και την υποβάθμιση της ειδικής αγωγής.

Τόνισε, δε, ότι επανειλημμένως έχει θέσει το ζήτημα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου και έχει προτείνει την ίδρυση Σχολής στο Αγρίνιο, όπου θα υπαχθούν τα λειτουργούντα Τμήματα. Σημείωσε, μάλιστα, ότι αποτελεί πάγιο αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας, των φοιτητών, των φορέων, η μετονομασία του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Η μετονομασία αυτή ανταποκρίνεται στο Πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος και κατοχυρώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Κατέθεσε, επίσης, μαζί με άλλους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, τροπολογίες α. για τη θεσμοθέτηση επαναληπτικών εισαγωγικών εξετάσεων για μαθητές που απουσίασαν ή διέκοψαν την εξέτασή τους για λόγους ασθενείας ή σοβαρού κωλύματος που συνιστά ανωτέρα βία και β. για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών των μειονοτικών σχολείων από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ολόκληρη η ομιλία του:

Σχολιάζοντας τα άρθρα του νομοσχεδίου υπογράμμισε τα εξής:

“Συνεχίζετε την υποβάθμιση της ειδικής αγωγής με αποσπασματικές ρυθμίσεις.”
“Προτείνουμε την εξομοίωση αποφοίτων της ΕΠΑΘ και τη διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για θέματα μειονοτικής εκπαίδευσης. Την επιμόρφωση αυτή πρέπει να την αναλάβει το Παιδαγωγικό Τμήμα του Δημοκρίτειου Παν/μίου Θράκης με έδρα την Αλεξανδρούπολη. Καταθέσαμε σχετική τροπολογία και σας καλούμε να την κάνετε αποδεκτή.
“Η Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης θα πρέπει να υπαχθεί σε Γενική Διεύθυνση και με συνολικό σχεδιασμό οργανογράμματος του Υπουργείου, τον οποίο ζητάει με πρόσφατο έγγραφό του ο Σύλλογος των Υπαλλήλων.”
“Καταργείτε το ΕΣΥΠ, αφού πρώτα το απαξιώσατε και οδηγήσατε σε παραίτηση επιστήμονες κύρους που οι ίδιοι προτείνετε και συστήνετε το Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ. για να αποκλείσετε τελικά απ’ότι φαίνεται κοινωνικούς φορείς και κόμματα. Σημειώνω, ότι είναι απαραίτητο στον νέο φορέα να συμμετέχει εκπρόσωπος της ΟΛΤΕΕ, την οποία λησμονήσατε.”
Φέρνετε μια ρύθμιση που προβλέπει την ίδρυση ιδιωτικού εκδοτικού οίκου εντός του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Στην εποχή της τεχνολογίας, θα μπορούσατε να ακολουθήσετε την πρακτική του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης για το ηλεκτρονικό βιβλίο. Έτσι, οι φοιτητές δεν θα επωμίζονται επιπλέον κόστος.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button