ΑγοράΡοή Ειδήσεων

Κίνδυνοι στο νερό της βρύσης και πως τα φίλτρα νερού τους εξαλείφουν

Το νερό είναι ζωογόνο και ως εκ τούτου αναγκαίο για τον άνθρωπο. Δυστυχώς όμως πίνοντας το νερό ακριβώς όπως έρχεται από τη βρύση, μπορεί να καταναλώνεται και άλλα συστατικά εκτός από οξυγόνο. Κατόπιν πληθώρας ερευνών το νερό που φτάνει στο ποτήρι μας μπορεί να περιέχει και αρκετά χημικά.

Γιατί το νερό μπορεί να μην είναι τόσο καθαρό όσο νομίζουμε


Ακόμη και το «κρυστάλλινο» νερό, που βλέπουμε να ρέει από τη βρύση στο ποτήρι μας, μπορεί να μην είναι τόσο καθαρό όσο νομίζουμε. Έχει διανύσει μίλια μέσα σε σωλήνες κάνοντας συλλογή από επιμολυντές. Ακόμη είναι πολύ πιθανό να έχει επιμολυνθεί από χημικά, που συνδέονται με καρκινογενή παράγωγα.

Εξ ου και η απολύμανση με φίλτρα νερού κρίνεται αναγκαία. Μόνο έτσι μπορεί να απαλλαγεί κανείς από τον βραχνά τον υδατοφερόμενων νόσων. Μάλιστα σε έρευνες που έχουν γίνει στην Αμερική πάνω από το 85% του πληθυσμού έπινε νερό, που περιείχε 300 ρύπους. Αν σε αυτούς προστεθούν και νέες χημικές συνθέσεις, όπως αυτές ξεπηδούν στο διαδίκτυο σε ημερήσια βάση, το νερό μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο ακατάλληλο προς κατανάλωση.

Τα εμφιαλωμένα νερά δεν αποτελούν λύση

Μια σημαντική σημείωση πρώτα από όλα: Επειδή το νερό της βρύσης δεν είναι καθαρό, δε σημαίνει, ότι πρέπει να ξεκινήσουμε να αγοράζουμε σωρηδόν εμφιαλωμένο νερό. Το πρόβλημα με αυτό είναι, ότι η φύλαξη και συντήρησή του δε γίνεται πάντα στις καταλληλότερες συνθήκες, καθώς μπορεί να εκτίθεται σε έντονη ηλιοφάνεια. Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με το πλαστικό ευννούν τη δημιουργία μικροβίων. Επιπρόσθετα πίνοντας από πλαστικό μπουκάλι αυξάνονται τα μικροπλαστικά, που μπαίνουν στον οργανισμό σας.

Τέλος –και ίσως το σημαντικότερο απ’ όλα- με τα πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης επιβαρύνουμε το περιβάλλον. Χρειάζονται τουλάχιστον 17 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου για να παραχθούν πλαστικά μπουκάλια ενός έτους. Ταυτόχρονα λόγω του χαμηλού ρυθμού ανακύκλωσης πλαστικού τα δύο τρίτα αυτών των μπουκαλιών καταλήγουν στη φύση μολύνοντας τα νερά των θαλασσών και ρυπαίνοντας τα εδάφη.

Και αφού είδαμε τι να μην κάνουμε, ας δούμε τώρα τι μπορούμε να κάνουμε.

Γιατί τα φίλτρα νερού αποτελούν εναλλακτική

Αντί να αναλώνεται κανείς στην επιβλαβή για τον άνθρωπο, τη φύση και την τσέπη, λύση των εμφιαλωμένων νερών συνιστώνται τα φίλτρα νερού.

Τι κοιτάζουμε όταν αναζητάμε φίλτρα νερού:

Πρώτα από όλα πρέπει να επιβεβαιώσει κανείς, ότι φέρουν πιστοποίηση από τον N.S.F., έναν ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που ελέγχει κι επιβεβαιώνει, αν τα συστήματα καθαρισμού του νερού είναι σε θέση να αφαιρούν συγκεκριμένους ρύπους. Από εκεί και πέρα μένει να δει κανείς τι τύποι φίλτρων νερού τον εξυπηρετούν.

Φίλτρα άνω πάγκου: Αποτελούν τη δημοφιλέστερη επιλογή φίλτρων, καθώς μεταφέρονται εύκολα σε όποια βρύση επιθυμείτε. Η εγκατάστασή τους είναι απλή. Το μόνο θέμα είναι, ότι πιάνουν χώρο στον πάγκο, οπότε ίσως εξυπηρετεί άλλη επιλογή.

Φίλτρα κάτω πάγκου: Αυτά ενδείκνυνται για εκείνους, που δεν έχουν χώρο στον πάγκο τους. Η δυσκολία με αυτά είναι, ότι τα εγκαθιστά υδραυλικός και δε μεταφέρονται εύκολα. Κατά τα άλλα λειτουργούν ακριβώς όπως τα άνω πάγκου.

Ψύκτες με φίλτρο νερού: Ιδανική λύση για γραφείο. Διαθέτουν βρυσάκι για κρύο ή ζεστό νερό, ώστε να ετοιμάζετε τα ροφήματά σας και μπορείτε να προσφέρετε σε πελάτες κι εργαζόμενους καθαρό νερό στη στιγμή.

Τα φίλτρα νερού είναι ένας τρόπος να υποστηρίξετε την υγεία σας! Μάθετε περισσότερα γι’ αυτά στον ακόλουθο σύνδεσμο:  https://cy.camelotwater.com/.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button