ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Κέντρα ξένων γλωσσών PALSO Αιτωλ/νίας: “Γονείς, αποφασίστε σωστά για τη γλωσσομάθεια των παιδιών σας”

Στις 29 Αυγούστου τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Αιτωλοακαρνανίας, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Εκεί τα μέλη του Συλλόγου των φροντιστηρίων της PALSO εξήγησαν γιατί θα πρέπει να απευθύνονται οι γονείς σε ένα επίσημο αδειοδοτημένο Κέντρο Ξένων Γλωσσών.

Συγκεκριμένα, επισήμαναν:

“Τον Σεπτέμβριο οι γονείς καλούνται να κάνουν την επιλογή τους και να αποφασίσουν σε ότι αφορά τη γλωσσομάθεια των παιδιών μας.

Αποφάσεις που πολλές φορές ταλανίζουν τους γονείς για την επιλογή του ξενόγλωσσου σχολείου. Οι επιλογές αυτές πρέπει να γίνονται με συγκεκριμένα κριτήρια.

Το ταξίδι στη μάθηση μιας ξένης γλώσσας πρέπει να είναι μία ευχάριστη διαδικασία καθώς είναι μία από τις πιο σημαντικές επενδύσεις. Να επιλέγουν Κέντρα Ξένων Γλωσσών που έχουν αποδείξει ότι έχουν επιτυχίες και παρέχουν πιστοποιήσεις αναγνωρισμένων πανεπιστημίων. Να επιλέγουν Κέντρα Ξένων Γλωσσών που οι καθηγητές τους έχουν τα εκπαιδευτικά προσόντα για να χτίσουν το μαθησιακό προφίλ του μαθητή, λαμβάνοντας υπ’ όψιν φυσικά και το ψυχολογικό.

Η γνώση μιας ξένης γλώσσας είναι απαραίτητη προϋπόθεση στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον γιατί δίνει τη δυνατότητα να έχει περισσότερες εργασιακές ευκαιρίες.

Καλώς ή κακώς το εργασιακό περιβάλλον δεν περιορίζεται στα εθνικά μας σύνορα κατά συνέπεια η τέλεια εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ.

Ασφαλής δρόμος για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για επιτυχία είναι να απευθύνονται οι γονείς σε ένα επίσημο αδειοδοτημένο Κέντρο Ξένων Γλωσσών.
Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών της PALSO Αιτωλοακαρνανίας είναι όλα επίσημα αδειοδοτημένα από φορέα του Υπουργείου Παιδείας με αναρτημένη πινακίδα στο χώρο τους που αναγράφεται ο αριθμός αδείας. Οι γλώσσες που διδάσκονται επίσημα στην Αιτωλοακαρνανία είναι: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και όχι μόνο.

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών ενισχύει την εξέλιξη των μελών του μέσα από σεμινάρια ημερίδες και εκθέσεις που διοργανώνει τοπικά.
Οι μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών μελών του Συλλόγου συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, Spelling Bee, εορτασμό Ευρωπαϊκής ημέρας γλωσσών, ημερίδα απονομής βεβαιώσεων LAAS PALSO – ψυχαγωγικές αθλητικές δραστηριότητες και κοινωνικές δράσεις.

Θα θέλαμε επίσης να αναφερθούμε σε ένα σημαντικό ζήτημα, που είναι ο προβληματισμός πολλών γονέων σχετικά με την ηλικία που πρέπει το παιδί τους να ξεκινήσει την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Η γνώση μιας ξένης γλώσσας προϋποθέτει την καλή κατάκτηση της μητρικής.

Η φοίτηση νηπίων και προνηπίων δεν είναι σύννομη σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών διότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις πρέπει να είναι διαφορετικά εξοπλισμένες και να υπάρχει κατάλληλη παιδαγωγική κατάρτιση για παιδιά νηπιακής ηλικίας.

Γιατί οι γονείς να επιλέγουν Κέντρο Ξένων Γλωσσών;

Γιατί εκεί διαμορφώνεται η εκπαίδευση του αύριο με διαρκείς αξιολογήσεις και επιμορφώσεις των καθηγητών τους. Διαθέτουν απαραίτητα εκπαιδευτικά εργαλεία και σύγχρονο εξοπλισμό, διαδραστικούς πίνακες – εκπαιδευτικές πλατφόρμες.

Οι μαθητές αποκτούν τις απαραίτητες δεξιότητες του 21ου αιώνα. Δημιουργικότητα, συνεργασία, κριτική σκέψη, επικοινωνία, προσαρμοστικότητα, ευελιξία, ηγετική ικανότητα, παραγωγικότητα και κοινωνικές δεξιότητες. Η δύναμη της ομάδας υπάρχει μόνο στα επίσημα αναγνωρισμένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Οι μαθητές μοιράζονται κοινούς στόχους, συναισθήματα, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και γνώσεις και ο σημαντικότερος λόγος: ΓΛΩΣΣΑ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ των παιδιών με τα παιδιά!

Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς λίγο πριν την πρώτη εγγραφή.

• Συζητάμε με το παιδί και το ενημερώνουμε για τις ξένες γλώσσες χρησιμοποιώντας απλά παραδείγματα λέξεων – τραγουδιών τονίζοντας την χρησιμότητα της γλώσσας στην καθημερινότητά μας.

• Αναζητούμε πληροφορίες για τα νόμιμα Κέντρα Ξένων Γλωσσών της περιοχής μας. Ενημερωνόμαστε για την εκμάθηση της γλώσσας αποφεύγοντας την παγίδα των παράνομων ιδιαίτερων. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσω της επικοινωνίας με συνομήλικους και μέσω της διάδρασης.

• Επισκεπτόμαστε τα Κέντρα που εντοπίσαμε.

• Ζητάμε πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών, την μεθοδολογία και τους στόχους του Κέντρου, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον υπεύθυνο σπουδών για το τι ακριβώς επιθυμούμε για το παιδί μας και συζητάμε εκτενώς για τις παροχές του Κέντρου σχετικά με βιβλία, διδακτικό προσωπικό, τεχνολογικά μέσα, προγραμματισμό σπουδών.

• Ζητάμε να δούμε τους χώρους του Κέντρου.

• Τελευταία ρωτάμε για το κόστος. Το κόστος φοίτησης σε ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών είναι πάντα προσιτό παρά το ότι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι υψηλή. Δεν παρασυρόμαστε από υπερβολικές προσφορές, όπως πολύ χαμηλά δίδακτρα, γιατί αυτές κρύβουν παγίδες.

• Όταν καταλήξουμε, επισκεπτόμαστε το Κέντρο με το παιδί μας πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα για μια πρώτη επαφή με το χώρο και τους καθηγητές.
• Βασικός μας στόχος είναι να μάθει το παιδί μας να μιλά σωστά μια ξένη γλώσσα, να αποκτήσει πιστοποιητικό γλωσσομάθειας την κατάλληλη στιγμή και να εξασφαλίσουμε για εκείνο τις καλύτερες συνθήκες σε ένα Κέντρο νόμιμο, με κύρος και συναίσθηση ευθύνης.

•Τα τελευταία χρόνια της κρίσης παρατηρούμε με λύπη νέους επιστήμονες να εγκαταλείπουν την Ελλάδα επιδιώκοντας μια καριέρα στο εξωτερικό. Αναρωτηθήκατε ποτέ που έμαθαν ξένες γλώσσες αυτού του επιπέδου;

Γιατί οι συνεντεύξεις πλέον εντός και εκτός συνόρων γίνονται στα αγγλικά ή σε άλλη ξένη γλώσσα.

Ποιος έκτισε τα θεμέλια ώστε αυτή η γενιά να μπορεί να ανταποκριθεί στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον;

Μη γελιόμαστε, όλοι γνωρίζουν την καθοριστική συμβολή των Κέντρων Ξένων Γλωσσών στην εκπαίδευση των Ελλήνων.

Ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button