Όλα τα ΣπορΡοή Ειδήσεων

Κατεπείγουσα επιστολή στις ομοσπονδίες για την καταβολή των χρημάτων του στοιχήματος

Ο Δήμος Ξηρομέρου ενημερώνει τα αθλητικά σωματεία για την κατεπείγουσα επιστολή του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γ. Βρούτση στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, περί άμεσης και έγκυρης καταχώρησης στοιχείων στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων (Μ.Α.Φ.), ώστε να χρηματοδοτηθούν τα Αθλητικά Σωματεία από το Στοίχημα.

Η επιστολή:


Όπως γνωρίζετε, αποτελεί βασική υποχρέωση όλων των αθλητικών Ομοσπονδιών βάσει της κείμενης νομοθεσίας η έγκυρη και έγκαιρη καταχώριση όλων των απαιτούμενων στοιχείων στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων (Μ.Α.Φ.), το οποίο αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ψηφιακής πλατφόρμας e-ΚΟΥΡΟΣ του άρθρου 18 του ν. 5085/2024 (Α’ 17).

Η εφαρμογή e-ΚΟΥΡΟΣ είναι η ολοκληρωμένη μορφή του ψηφιακού μετασχηματισμού του αθλητισμού στην πατρίδα μας. Οι αθλητικές ομοσπονδίες φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για την ορθή και πλήρη συμπλήρωση των υποχρεωτικών πεδίων, όπως και για την καταχώριση αποκλειστικά στην πλατφόρμα και σε ηλεκτρονική μορφή των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας υπενθυμίζουμε ότι η αξιολόγηση σας στο πλαίσιο του συστήματος «ΧΙΛΩΝ» στηρίζεται σε αντικειμενικά και μετρήσιμα στοιχεία, όπως αυτά θα εισάγονται με δική σας ευθύνη και θα απεικονίζονται στο Μητρώο Αθλητικών φορέων (Μ.Α.Φ.) και κατ’ επέκταση στο e-ΚΟΥΡΟΣ.

Η αξιολόγηση αυτή, στην οποία βαρύνουσα σημασία έχουν τα κριτήρια μεγέθους και δραστηριότητας, συνδέεται στενά τόσο με το ύψος της επιχορήγησής σας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όσο και με την προβλεπόμενη στο άρθρο 60 του ν. 2961/2001 (Α’ 256) χρηματοδότησή σας από τη φορολογία των τυχερών παιχνιδιών και ως εκ τούτου έχει ιδιαίτερη σημασία η ορθή, πλήρης και ακριβής εκ μέρους σας εισαγωγή των απαραίτητων στοιχείων των αθλητικών σωματείων και των αθλητών της δύναμής σας.

Σε αντίθετη περίπτωση, η πλημμελής ή μη έγκαιρη εκ μέρους σας καταχώριση των στοιχείων αυτών στο Μητρώο Αθλητικών φορέων (Μ.Α.Φ.) θα έχει ως αποτέλεσμα την ανακριβή αξιολόγηση και την μη ολοκλήρωση της διαδικασίας καταβολής της χρηματοδότησης στις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τα Αθλητικά Σωματεία.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button