Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Καταγγέλλει μεθοδεύσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο για το θερινό πενθήμερο το “Ενωμένο Εμπόριο”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Συνδυασμός “Ενωμένο Εμπόριο” που συμμετέχει στις διεργασίες του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, αναφορικά με τη διερεύνηση των προθέσεων του εμπορικού κόσμου της πόλης σε ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή του θερινού πενθήμερου.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι γίνονται βιαστικές ενέργειες ενώ εκφράζεται η έκπληξη του Συνδυασμού για τη συμμετοχή μελών του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου στις διαδικασίες διερεύνησης η οποία σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται “αποσκοπούσε στο να επηρεασθούν οι συνάδελφοι προς συγκεκριμένη πρόταση”.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

“Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Από την προηγούμενη εβδομάδα πληροφορηθήκαμε ότι μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου επισκέφθηκαν συναδέλφους στην αγορά για να διερευνήσουν τις προθέσεις τους ως προς την εφαρμογή του πενθημέρου το φετινό καλοκαίρι.

Και αυτό γίνεται πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας μήνας από την επαναλειτουργία του συνόλου των καταστημάτων στη πόλη μας μετά από την απόφαση της πολιτείας για υποχρεωτικά κλειστά λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Δημιουργήθηκε εύλογα η απορία γιατί οι συνάδελφοι του ΔΣ του συλλόγου δείχνουν τόση βιασύνη για λήψη απόφασης;

Όμως το ΔΣ επιβεβαιώνει αυτήν την πρόθεση του και χθες ξεκίνησε η διαδικασία στην αγορά για να ψηφίσουν οι συνάδελφοι.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι επιλογές που δινόταν στους συναδέλφους ήταν η πρώτη να είναι κλειστά η δεύτερη ανοιχτά για τα Σάββατα, Ιούλιο και Αύγουστο και η τρίτη επιλογή να γράψει ο καθένας ποιo χρονικό διάστημα επιθυμεί και όχι ο Σύλλογος να προτείνει μια άλλη εναλλακτική ημερομηνία διευκολύνοντας τους συναδέλφους να επιλέξουν,α ν βεβαίως το θελήσουν.

Με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στην διαδικασία της καταγραφής της άποψης των συνάδελφων που είχε αναλάβει να κάνει η γραμματέας (υπάλληλος του Συλλόγου) όπως πολλές φορές στο παρελθόν έχει συμβεί, υπήρχε παρουσία του Προέδρου και της Γενικής Γραμματέα του Συλλόγου που ξεκάθαρα αποσκοπούσε στο να επηρεασθούν οι συνάδελφοι προς συγκεκριμένη πρόταση.

Η κίνηση αυτή της συμμετοχής στη διαδικασία τόσο του Προέδρου όσο και της Γεν Γραμματέα είναι πρωτοφανής στα χρονικά του Συλλόγου, δείχνουν ότι επιδιώκουν και μεθοδεύουν την επικράτηση συγκεκριμένης άποψης για το θέμα αυτό και ουσιαστικά δεν δίνουν την δυνατότητα οι συνάδελφοι να αποφασίσουν χωρίς να επηρεάζονται, γεγονός που έχει ήδη σχολιασθεί με πολύ αρνητικό τρόπο στην αγορά από τους συναδέλφους. Η πράξη αυτή δείχνει ότι ξεπέρασαν τα όρια! Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ συμφωνούν με αυτές τις πρακτικές;

Ο συνδυασμός μας ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ θεωρεί ότι κατά αρχήν δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει οποιασδήποτε συζήτηση τώρα, αλλά να περιμένουμε να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα από το ξεκίνημα της αγοράς .

Μετά και τις εξελίξεις που υπήρξαν τους τελευταίους μήνες είναι εντελώς διαφορετική η κατάσταση στην αγορά από ότι τα προηγούμενα χρόνια κάτι που όλοι το αντιλαμβανόμαστε, το κατανοούμε και το ζούμε.

Το ΔΣ θα έπρεπε να διερευνήσει τρόπο η τρόπους για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να διατυπώσουν την άποψη τους, αφού λάβουν υπ όψιν όλα τα δεδομένα στην αγορά όπως αυτά έχουν πλέον διαμορφωθεί, με απόλυτο σεβασμό σε όλες τις πλευρές, αλλά και στη δυνατότητα και επιθυμία να βρεθεί και να κατατεθεί μια εναλλακτική πρόταση που δεν θα ακυρώνει ότι έχει υπάρξει μέχρι σήμερα”.

Ένα Σχόλιο

  1. Αυτές τις οδηγίες πήρανε από κάποιους εργοδότες οι συγκεκριμένοι που βγήκανε στα καταστήματα και αυτό κάνουνε. Άλλωστε οι περισσότεροι που είναι στον εμπορικό σύλλογο είναι εργοδότες. Σαφώς και δεν είναι σωστό αυτό που κάνανε .Ας αποφασίσουν όλοι ελεύθερα και χωρίς πιέσεις.
    Δεν τους νοιάζει που καλά -καλά δεν έχει ανοίξει η αγορά ,για να δουν πως κινηθούν τα πράγματα τους νοιάζει το τι θα κάνουν τα Σάββατα Ιουλίου και Αυγούστου.Αν έχουν δουλειά να ανοίξουν. Αν δεν έχουν όμως; Αφού δεν θεωρούμαστε τουριστική περιοχή. Εδώ καλά -καλά δεν θα ανοίξουν ούτε όλα τα ξενοδοχεία.
    Δεν κοιτάνε που έχουν ξεκινήσει οι εργοδότες περικοπή ωραρίου στους εργαζομένους και μειώνονται οι μισθοί,δεν κοιτάνε που οι εργοδότες δίνουνε ρεπό τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος που τα καταστήματα είναι κλειστά .Αλλά είπαμε .Οι περισσότεροι είναι εργοδότες και εκμεταλλεύονται καταστάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button