ΑτζένταΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και της Ένωσης Οικοδόμων στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και η Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας με ανακοινώσεις τους καλούν στην απεργία της Τρίτης 24ης Σεπτεμβρίου και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου:

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΩΡΑ 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία στο ΑΓΡΙΝΙΟ


Συνάδελφοι- σες, η κυβέρνηση της Ν.Δ. έφερε στη βουλή το πολυνομοσχέδιο για την περιβόητη «ανάπτυξη για όλους» παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δικό τους αφήγημα ήταν «η δίκαιη ανάπτυξη».

Η ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση δε θα είναι για όλους , θα είναι η ανάπτυξη που απαιτούν το κεφάλαιο , οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τ’ άλλα αρπαχτικά . Αυτό αποδεικνύεται από τις δεκάδες τροπολογίες του πολυνομοσχεδίου που δίνουν τελειωτικό χτύπημα σε μισθούς , εργασιακές σχέσεις , κλαδικές συμβάσεις , δικαιώματα των εργαζομένων.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει:

– Μέτρα για το χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων. Δίνει με το νόμο το δικαίωμα σε επιχειρήσεις να μην τις εφαρμόζουν .
– Δίνει νέες προϋποθέσεις και διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να εξασφαλίζουν πιο φτηνούς εργάτες με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
– Κατάργηση του ελάχιστου δικαιώματος προσφυγής στον ΟΜΕΔ για τις συλλογικές συμβάσεις υλοποιώντας την απαίτηση των μεγαλοεργοδοτών.
– Συνυπευθυνότητα των εργαζομένων για τη μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη . Στην ουσία αθωώνει την εργοδοσία και θα αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους ανασφάλιστους.
– Μέτρα καταστολής της λειτουργίας των συνδικάτων , των αγώνων των εργαζομένων, θεσπίζοντας το ηλεκτρονικό μητρώο των συνδικάτων και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για απόφαση απεργίας. Είναι γενικευμένο φακέλωμα που σκοπό έχει να τρομοκρατήσει και να απειλήσει τους εργαζόμενους να μην αγωνίζονται , να μη διεκδικούν το δίκιο τους .
– Καταργούνται όλες οι συλλογικές διαδικασίες διοικητικών συμβουλίων, γενικών συνελεύσεων και τα ίδια τα καταστατικά των συνδικάτων.

Σ΄ αυτή την προσπάθεια έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Όπως στήριξε και πέρσι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψήφιση του απεργοκτόνου νόμου , στηρίζει τώρα και την κυβέρνηση της Ν.Δ. για το παραπέρα χτύπημα των αγώνων και της λειτουργίας των συνδικάτων.

Συνάδελφοι, – σες, τα μέτρα καταστολής στοχεύουν τους εργαζόμενος και τα συνδικάτα, για να μπορούν κράτος και εργοδοσία να υλοποιούν τους σχεδιασμούς τους.

Δε θα το επιτρέψουμε . Με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και τα συμφέροντά μας αγωνιζόμαστε για σύγχρονους όρους δουλειάς, για ζωή με δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς , τις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για συνδικάτα ανεξάρτητα από το κράτος και την εργοδοσία.

Δίνουμε απάντηση με την απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη .

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση ώρα 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία στο ΑΓΡΙΝΙΟ

Η ανακοίνωση της Ένωσης Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας:

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019

Δίνουμε απάντηση στο νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε μισθούς , κλαδικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις και στα συνδικάτα.

Συνάδελφοι, Η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την περιβόητη ανάπτυξη, συνοδευόμενο από εξαγγελίες που κρύβουν τον πραγματικό του χαρακτήρα και τη στόχευσή του.

Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο:

– Μέτρα για το χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων. Δίπλα στα εμπόδια που έβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ προσθέτει τις «εξαιρέσεις» εφαρμογής των συμβάσεων σε επιχειρήσεις, ομίλους και σε ολόκληρες περιοχές. Σε χρόνο μηδέν, οι «εξαιρέσεις» θα γίνουν ο κανόνας και για αυτό δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία.
– Δίνονται νέες προϋποθέσεις και διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να εξασφαλίζουν πιο φθηνούς εργάτες, με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Η δήθεν αύξηση της υπερωριακής απασχόλησης στους μερικώς απασχολούμενους είναι το κόλπο για το χτύπημα του σταθερού ωραρίου, της μείωσης συνολικά του κατώτερου και μέσου μισθού.
– Η κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος προσφυγής στον ΟΜΕΔ για τις συλλογικές συμβάσεις είναι μια ακόμα απαίτηση της μεγαλοεργοδοσίας που ικανοποιείται.

– Η «συνυπευθυνότητα» του εργαζόμενου για τη μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, στην ουσία αθωώνει την εργοδοσία και θα αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους ανασφάλιστους.
– Τα μέτρα καταστολής της λειτουργίας των συνδικάτων, των αγώνων των εργαζομένων, με όχημα τη θέσπιση του ηλεκτρονικού μητρώου των συνδικάτων και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την απόφαση απεργίας, είναι ένα γενικευμένο φακέλωμα, που έχει σκοπό να τρομοκρατήσει, να απειλήσει τους εργαζόμενους να μην αγωνίζονται, να μη διεκδικούν το δίκιο τους και τα δικαιώματά τους.

Είναι μια κατά μέτωπο επίθεση για να ελέγχεται το περιεχόμενο των αγώνων, να αντιμετωπίζονται τα «ενοχλητικά» συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που δε συμβιβάζονται με τη γραμμή του ΣΕΒ, του κεφαλαίου.

Σ΄ αυτή την πολιτική βάζει πλάτη και η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε και πρέπει να βρει απέναντι της την καταδίκη όλων των εργαζομένων.

Καμιά κυβέρνηση δεν θα έπαιρνε μέτρα καταστολής των αγώνων αν απέναντί της είχε συνδικάτα που αποδέχονται τη γραμμή που προωθεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, μια γραμμή που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Τα μέτρα καταστολής στοχεύουν τους εργάτες και τα συνδικάτα που αγωνίζονται με επίκεντρο τις δικές τους ανάγκες και τα συμφέροντά τους.

Δεν θα το επιτρέψουμε. Με την απεργία δίνουμε την απάντησή μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Α ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΩΡΑ 10 π.μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button