Άποψη

Η υπερφορολόγηση εξοντώνει τον επιχειρηματία και την οικονομία

lefteris-varouxisΗ σημερινή οικονομική κατάσταση είναι αναμφίβολα μια από τις χειρότερες που έχει συναντήσει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες και επαγγελματίες ζουν με πίστωση…αφήνοντας πίσω πληθώρα οικονομικών υποχρεώσεων για να μπορέσουν να ζήσουν καθημερινά αυτοί και οι οικογένειες τους.Η οικονομική ύφεση δεν δίνει την δυνατότητα να μεγαλώσουν τζίρους και να γυρίσουν όπως λέμε στην καθημερινότητα χρήματα στην αγορά.

Η οικονομία μας όπως είναι φτιαγμένη έχει σαν βασικό πυλώνα τον επαγγελματία-επιχειρηματία.Αυτός θα πληρώσει τον προμηθευτή,τον υπάλληλο,το ρέυμα,το τηλέφωνο,τον λογιστή του,τις ασφαλιστικές εισφορές τις δικές του και του προσωπικού του,τις φορολογικές υποχρεωσεις τις δικές του και της εταιρίας του.
Ζητώντας από τον βασικό πυλώνα όλο και περισσότερα σε κάποια στιγμή θα καταρρεύσει και μαζί με αυτόν θα σπάσει όλο το οικοδόμημα της οικονομίας.
Αρα πρέπει να δοθεί από την κυβέρνηση άμεση βοήθεια στις επιχειρήσεις και αυτή μπορεί να μεταφραστεί μόνο με άμεση μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων που λειτουργούν ήδη στην χώρα μας.

Η εφαρμογή των 120 δόσεων για όλα τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και 31/3/ 2018 με απευθείας αίτηση και όχι μέσω εξωδικαστικού που είναι χρονοβόρος.Σε ενδεχόμενη είσπραξη απο το δημόσιο παρακράτηση του ποσού 3 δόσεων ή ίσο με το 30% του τιμολογίου έτσι ώστε να μένουν χρήματα στην επιχείρηση για να πληρώνει τις υποχρεώσεις της.Φοροαπαλλαγή 100% για μια πενταετία σε όποια μεγάλη επιχείρηση του εξωτερικού έρθει και επενδύσει στην χώρα μας με πρόσληψη άνω των 300 ατόμων προσωπικό.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Σταθερή χαμηλή φορολόγηση για όλες τις επιχειρήσεις με κατάργηση της εξοντωτικής προκαταβολής φόρου που καταστρέφει την ρευστοτητα της αγοράς.
Ολα τα παραπάνω εάν δεν γίνουν είτε απο αυτήν είτε απο οποιαδήποτε κυβέρνηση θα προκαλέσουν την εξόντωση των επιχειρήσεων.Αν όμως γίνουν θα καταφέρουν να βοηθήσουν τόσο στην αλλαγή νοοτροπίας και της ευκολότερης τακτοποίησης των  οικονομικών υποχρεώσεων σε μηνιαία βάση φέρνοντας σταθερά έσοδα στο κράτος όσο και την πραγματική οικονομία και την αγορά εργασίας που πνέει τα λοίσθια.
Βαρουξής Λεων.Ελευθέριος
Επιχειρηματίας

Επιμελητηριακός Σύμβουλος Ηλείας

Master in Business Administration
Master in Mass Communications

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button