Άποψη

Η σημασία της αναγνώρισης στη ζωή μας….

po-kalpouzaniΆρθρο της Μαρίας Καλπουζάνη Διεθνολόγου- Οικονομολογου

Η ένδειξη της εκτίμησής μας προς τους άλλους, στο οικογενειακό, εργασιακό ή και φιλικό περιβάλλον αποτελεί ένα εξαιρετικό τρόπο καλλιέργειας πολύ καλών διαπροσωπικών σχέσεων.

Η έκφραση αισθημάτων αναγνώρισης για την εργασία που παράγουν οι συνάδελφοι – υφιστάμενοι ή προϊστάμενοι- βελτιώνει την επικοινωνία μαζί τους, δημιουργεί θετικό περιβάλλον και θέτει προϋποθέσεις, για καλύτερη συνεργασία και παραγωγικότητα.

Στην οικογένεια, η έκφραση αισθημάτων αναγνώρισης προς τα παιδιά ενδυναμώνει τις σχέσεις, αυξάνει την εμπιστοσύνη και προωθεί επικοδομητικές συμπεριφορές σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής.

Οι άνθρωποι θέλουν να αναγνωρίζονται για τα επιτεύγματά τους, τους βοηθά να αισθάνονται ότι αξίζουν, τους επισημαίνει τα δυνατά τους σημεία και μπορεί να τους οδηγήσει στην επιτυχία.

Για τα άτομα που έχουν σαν στόχο να είναι επιτυχημένα στη δουλειά τους, η αναγνώριση αποτελεί την επιβεβαίωση ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο που οδηγεί στην κορυφή και στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους.

Πολλές φορές όμως στην καθημερινότητά μας, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε συμπεριφορές που δημιουργούνται απο την ανασφάλεια, τη μικρότητα και την μικροψυχία. Χρειάζεται ευγένεια, αρχοντιά και λεβεντιά, για να αφήσουμε κατά μέρος ότι΄μας δυσκολεύει με τους γύρω μας και να αποδώσουμε σε κάποιον τα εύσημα που του αξίζουν.

Η γενναιοδωρία δεν κοστίζει…αντίθετα γεμίζει την καρδιά από αγάπη, διορθώνει τα λάθη μας και εκπληρώνει τις φιλοδοξίες μας να ξεπεράσουμε αυτούς που τα καταφέρνουν όχι με υποβάθμισή τους αλλά με κόπο και μεθοδικότητα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button