ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Η διαχρονική προσφορά του Λάμπρου Δημητρογιάννη στη δημόσια Υγεία και Πρόνοια

«Είναι συγκινητικό και παράλληλα τιμητικό να γίνεται σήμερα ξεχωριστή αναφορά στο πρόσωπό μου, και ιδίως από τους εκπροσώπους του ιατρικού κλάδου της περιοχής μας. Αν και εκτιμώ ότι άλλοι πράττουν καθημερινά πολλά περισσότερα για τους συνανθρώπους μας…».

Αυτά ήταν κάποια από τα λόγια του αντιπεριφερειάρχη Λάμπρου Δημητρογιάννη, όταν πριν λίγες ημέρες τιμήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου για την προσφορά του στη δημόσια υγεία της περιοχής μας.


Με κύριο σημείο αναφοράς την επίτευξη της ολοκλήρωσης και μεταφοράς του Νέου Νοσοκομείου Αγρινίου πριν 10 χρόνια ακριβώς, ο Λάμπρος Δημητρογιάννης άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα, αποδεικνύοντας ότι κάποια πράγματα είναι εφικτά όταν υπάρχει θέληση, πίστη και οργανωμένη προεργασία.

Το 2012 δεν ήταν λίγοι αυτοί που αμφισβήτησαν την ικανότητά του να διοικήσει ένα μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα, με κύριο επιχείρημα ότι ήταν μόλις 29 ετών, ο μικρότερος ηλικιακά που έχει υπάρξει ποτέ. Σε λιγότερο από ένα χρόνο έδωσε τις δικές του απαντήσεις, παραδίδοντας ένα πλήρως υπερσύγχρονο και οργανωμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες του.

Με παράλληλη υποστήριξη των δράσεων για ευπαθείς ομάδες, ανέδειξε κρίσιμα ζητήματα για την καθημερινότητα συμπολιτών μας που σχετίζονται με ζητήματα υγείας, κερδίζοντας την αναγνώριση πολλών φορέων και πολιτών.

Και παρότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ασκεί άλλες αρμοδιότητες ως αντιπεριφερειάρχης, η συνδρομή του και το ενδιαφέρον του για τη δημόσια υγεία παραμένει ισχυρή. Από την αμέριστη στήριξη σε συλλόγους ασθενών, στη διοργάνωση κοινωνικών δράσεων, στην εφαρμογή πρακτικών πολιτικών για την επιδημία, έως και την επίσημη πρότασή του να μετονομαστεί το νοσοκομείο Αγρινίου σε ”Σπύρος και Ελένη Τσικνιά”, προς τιμή των μεγάλων δωρητών.

Ο προβληματισμός του για τα τεκταινόμενα στο νοσοκομείο Αγρινίου είναι μεγάλος, θεωρώντας ότι η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να κάνει πλέον τη μεγάλη θεσμική και κοινωνική παρέμβαση για την επίλυση των «κακώς κειμένων».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Λάμπρος Δημητρογιάννης, από όποια θέση βρίσκεται, θα συνεχίσει να έχει μια διαχρονική προσφορά και μόνιμο ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία και στο μέλλον.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button