Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Φορείς καλούν τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας να καταθέσουν τροπολογία για κεντρικό Πρωτοδικείο στο Μεσολόγγι

«Θα αποδειχθεί ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί αυτής της ιερής πόλης»

Φορείς του Μεσολογγίου καλούν τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας να καταθέσουν τροπολογία για κεντρικό Πρωτοδικείο στο Μεσολόγγι.

Η επιστολή του Φορέα Ελεύθερων Πολιτών Μεσολογγίου:


«Κυρία και κύριοι βουλευτές,

Η ανεπανάληπτη και μοναδική στην παγκόσμια ιστορία, θυσία των Ελεύθερων Πολιορκημένων, χάρι της οποίας είμαστε ελεύθεροι, είναι σε όλους γνωστή.

Γνωστή όμως είναι και η τεράστια προσφορά της ιστορικής μας πόλης στα χρόνια της σκλαβιάς, στα γράμματα και την παιδεία, στη δημοσιογραφία και κυρίως στη δικαιοσύνη, αφού εδώ λειτούργησαν και οι 3 θεσμοί της δικαιοσύνης.

Δυστυχώς η πολιτεία αντί να τιμήσει αυτή τη μοναδική προσφορά στη σκλαβωμένη Ελλάδα, με την επαναλειτουργία του Εφετείου, σύμφωνα με την ιστορική επιταγή, το ίδρυσε, με περισσή ασέβεια, σε άλλη πόλη.

Αλλά και σήμερα συνεχίζει την εχθρική συμπεριφορά προς την Ιερή Πόλη του Έθνους, με την υποβάθμιση και ουσιαστική κατάργηση του πρώτου και ιστορικού Πρωτοδικείου της χώρας, όπως φαίνεται καθαρά στο απαράδεκτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Είναι φανερό ότι στο μεγαλύτερο νομό επικρατεί το «δίκαιο του ισχυρότερου» και απαξιώνεται η ιστορία, οι αξίες και οι θεσμοί στο βωμό του μεγαλοϊδεατισμού και της μεγαλομανίας ορισμένων παραγόντων που έχουν σκοπό και στόχο να απογυμνώσουν την ιστορική πόλη μας και πρωτεύουσα του νομού. Και δυστυχώς το επιτυγχάνουν με τη συνδρομή πολιτικών του νομού και τη βοήθεια της κεντρικής εξουσίας. Και σήμερα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης που πρέπει να είναι ο θεματοφύλακας του δικαίου, των αξιών και των θεσμών, με το νομοσχέδιο ικανοποιεί τα ανιστόρητα αιτήματα αυτών των παραγόντων.

Επειδή δεν ανεχόμαστε άλλα “κτυπήματα” εναντίον της πόλης της ιστορίας και της προσφοράς, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε νέα «ΕΞΟΔΟ», όπως τονίσαμε και στον κύριο Πρωθυπουργό.

Γι’ αυτό Σας προτείνουμε να αναλάβετε όλοι μαζί και οι 7 βουλευτές, πρωτοβουλία για κατάθεση τροπολογίας ώστε να παραμείνει κεντρικό στην πρωτεύουσα του Νομού, όπως γίνεται σε όλες τις πρωτεύουσες, το πρώτο και πιο ιστορικό Πρωτοδικείο της πατρίδας μας.

Είμαστε σίγουροι ότι μια τέτοια τροπολογία θα την υπογράψουν και θα την υποστηρίξουν πάρα πολλοί βουλευτές από όλα τα κόμματα. Άλλωστε οι ειδικές συνθήκες που επικρατούν στο μεγαλύτερο νομό της χώρας επιβάλλουν αυτή την δίκαιη λύση.

Είναι μια κρίσιμη ώρα όπου θα αποδειχθεί ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί αυτής της ιερής πόλης, που είναι το παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας και αποτελεί τιμή για το νομό μας και για την Ελλάδα μας».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button