ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

“Esmartcity” – Έξυπνες πόλεις παρουσιάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο 21ου Φόρουμ Ανάπτυξης

«Έξυπνες Πόλεις – Τεχνολογικές δράσεις και πρωτοβουλίες», είναι το θέμα συνεδριακής εκδήλωσης, που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, στις 10:00 το πρωί στην Πάτρα.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 21ου Forum Ανάπτυξης, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης. Μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης θα είναι και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ενέργειας Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων Μαρία Μακρή, η οποία θα αναφερθεί στην πιλοτική εφαρμογή του Esmartcity στον κτιριακό τομέα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το ESMARTCITY είναι ένα ευρωπαϊκό έργο που έχει ως στόχο την βελτίωση των δυνατοτήτων καινοτομίας των πόλεων της περιοχής της Μεσογείου μέσω της δημιουργίας οικοσυστημάτων καινοτομίας που περιλαμβάνουν πολίτες, επιχειρήσεις, ερευνητές – ακαδημαϊκούς, και δημόσιες αρχές, σχετικά με την εφαρμογή των αρχών της Ευφυούς Πόλης.

Το έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας στο Μεσογειακό Χώρο Interreg MED 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Τα ηλεκτρικά μεγέθη που θα προκύψουν από τις καταγραφές, θα αξιολογηθούν και θα αναλυθούν, ώστε να προκύψουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button