Άποψη

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τις εισφορές στον ΟΓΑ από συνταξιούχους

po-kke-logo
Να σταματήσουν να πληρώνουν εισφορές για το 2017 οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ που από 1-1-2017 έχει διακοπεί η ασφάλισή τους λόγω συνταξιοδότησης ζητούν από την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτές του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα:

“Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ οι οποίοι είναι γεννημένοι το 1950, από 1-1-2017 έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση για σύνταξη γήρατος.

Τον Δεκέμβριο του 2016 ο ΟΓΑ έστειλε επιστολή στους υποψήφιους συνταξιούχους για να πληρώσουν όλες τις εισφορές τους μέχρι το 2016.

Επίσης, από 1-1-2017 έχει διακοπεί η ασφάλιση των συγκεκριμένων ασφαλισμένων από το μηχανογραφικό σύστημα του ΟΓΑ (OPS) και σε κανονικές συνθήκες -εκείνοι που πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης- από τον Ιούλιο του 2017, θα συνταξιοδοτηθούν.

Με τη λειτουργία του ΕΦΚΑ όμως, σε αυτούς τους ασφαλισμένους υπό συνταξιοδότηση, ζητούν την καταβολή εισφορών για Γενάρη και Φλεβάρη του 2017, τις οποίες δεν οφείλουν να πληρώσουν, αντλώντας στοιχεία από τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει στο Ε1 του 2015, έτσι όπως κακώς γίνεται και για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.

Η απάντηση που δίνεται στους εξοργισμένους ανθρώπους όταν επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία, είναι πως πρέπει να πληρώσουν και ενδεχομένως αργότερα να επιστραφούν αυτές οι εισφορές.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργούς τι μέτρα θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση, ώστε να μην πληρώσουν οι δικαιούχοι εισφορές για το 2017 και να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση αφού από 1-1-2017 έχει διακοπεί η ασφάλιση των συγκεκριμένων ασφαλισμένων από το μηχανογραφικό σύστημα του ΟΓΑ (OPS).

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής

Γιώργος Λαμπρούλης

Διαμάντω Μανωλάκου

Νίκος Μωραΐτης

Σταύρος Τάσσος

Μανώλης Συντυχάκης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button