Τέχνες

Έργα κορυφαίων Ελλήνων εικαστικών στη μόνιμη έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου (video-φωτο)

dscn6273

Έργα του Μόραλη, του Αστεριάδη, του Ρόρρη, του Ψυχοπαίδη, του Μποκόρου, του Γλύπτη Θόδωρου και πολλών άλλων κορυφαίων Ελλήνων εικαστικών δημιουργών θα εκτίθενται πλέον σε μόνιμη βάση στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου. Έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμικής και φωτογραφίας, όλα δωρεές των δημιουργών τους, αποκλειστικά για την Πινακοθήκη και το κοινό του Αγρινίου.

Το όνομα της έκθεσης «Προσφορά-Ι» δεν είναι άλλωστε τυχαίο, αφού αυτό το διάστημα στους χώρους εκτίθεται η πρώτη ενότητα, ενώ θα ακολουθήσουν σε δύο ακόμη ενότητες και τα υπόλοιπα έργα.

dscn6274

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου του δήμου Αγρινίου κ. Χρήστος Γαρουφαλής, κατέβαλε άλλωστε μεγάλη προσπάθεια για τη συλλογή των έργων, μέσω γνωριμιών και επαφών με τους καλλιτέχνες ή τις οικογένειές τους, που ανταποκρίθηκαν, κάποια δωρίζοντας  περισσότερα από ένα έργα.

Για όλα αυτά και την έκθεση «Προσφορά» μίλησαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στον χώρο της Πινακοθήκης ,ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου και ο κ. Γαρουφαλής.


dscn6284

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η πινακοθήκη αποκτά μόνιμη έκθεση. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους δημιουργούς που πρόσφεραν τα έργα τέχνης. Η προσπάθεια ξεκίνησε το 2013 από την προηγούμενη Δημοτική αρχή, αλλά συνεχίστηκε και εντάθηκε ώστε σήμερα να βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε ένα μέρος από την μόνιμη συλλογή της πινακοθήκης. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να μπει το Αγρίνιο στον Πολιτιστικό χάρτη της Ελλάδος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου σε δηλώσεις του.

Ο κ. Γαρουφαλής ευχαρίστησε την παρούσα αλλά και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για την στήριξη ώστε να υλοποιηθεί αλλά και να συνεχίσει την πορεία της η Δημοτική Πινακοθήκη σχολιάζοντας πως « όλες ιδέες θα παρέμεναν ιδέες αν δεν υπήρχαν άνθρωποι να τις υλοποιήσουν».

pol-pinakothiki-prosfora1

«Η δωρεά αυτή την καλλιτεχνών έχει μια υπεραξία. Οι περισσότεροι δεν έχουν καν σχέση με το Αγρίνιο, όμως ανταποκρίθηκαν αναπάντεχα θετικά. Η συγκίνηση και η ικανοποίηση όταν πήραμε τις πρώτες θετικές απαντήσεις από μεγάλους καλλιτέχνες ή τις οικογένειές τους, ήταν μεγάλη», ανέφερε ο κ. Γαρουφαλής κατά τη σημερινή συνέντευξη.

pol-pinakothiki-prosfora2

Εξήγησε πως η «δικλείδα» που καθορίζει την αξία των καλλιτεχνών των οποίων τα έργα φιλοξενούνται στην Πινακοθήκη, είναι τα χρόνια, η πορεία, η δυναμική τους, ενώ τόνισε πως η ασφαλής φύλαξη των έργων από κάθε έννοια ήταν προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι καλλιτέχνες στη δωρεά, κάτι που τηρείται στο έπακρο από τους ανθρώπους της Πινακοθήκης και τον δήμο Αγρινίου, όπως εξήγησε ο κ. Γαρουφαλής.

pol-pinakothiki-prosfora3

Τα εγκαίνια της πρώτης ενότητας της έκθεσης «Προσφορά» θα γίνουν στις 28/12. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί στις 5/3.

Ώρες και μέρες επισκέψεων: Τρίτη- Σάββατο 10:00-13:30 και 18:00-20:30

Κυριακή 10:30-13:30 , Δευτέρα κλειστά.

pol-pinakothiki-prosfora4

pol-pinakothiki-prosfora5

pol-pinakothiki-prosfora6

pol-pinakothiki-prosfora7

pol-pinakothiki-prosfora8

pol-pinakothiki-prosfora9

pol-pinakothiki-prosfora10

pol-pinakothiki-prosfora11

pol-pinakothiki-prosfora12

pol-pinakothiki-prosfora13

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button