ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ένσταση κατά του κύρους των εκλογών στον δήμο Μεσολογγίου και από τον Νίκο Καραπάνο

Μεταξύ άλλων επικαλείται και υπόθεση χρηματισμού εκλογέων

Την ακύρωση του αποτελέσματος των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα στο δήμο Μεσολογγίου ζητά με ένσταση που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μεσολόγγι Ξανά Μπροστά», Νίκος Καραπάνος.

Επιπρόσθετα όμως στην ένστασή του ο κ. Καραπάνος ζητά να εξεταστεί και υπόθεση χρηματισμού εκλογέων από υποψήφια του συνδυασμού «Δημιουργική Ανατροπή» του Κ. Λύρου. Κάτι που δίνει σαφή πολιτική διάσταση στην ένσταση.


Όσον αφορά τα εκλογικά τμήματα που ο κ. Καραπάνος ζητά ακύρωση του αποτελέσματος, σε αυτά οι δικαστικοί αντιπρόσωποι φερεται να μην τήρησαν την διαδικασία που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία. Ειδικότερα δεν υπήρχε αρίθμηση, αναγραφή και μονογραφή του αριθμού των σταυρών σε κάθε ψηφοδέλτιο.

Όπως αναφέρεται στην ένσταση, εάν αυτή γίνει δεκτή τότε θα πρέπει το δικαστήριο να ορίσει επαναληπτικές εκλογές μεταξύ του κ. Καραπάνου και του κ. Λύρου αφού με την συνολική ακύρωση στα συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα αυτός θα «βρεθεί» στη δεύτερη θέση…

Σημειώνεται ότι ένσταση κατά του κύρους των εκλογών στο δήμο Μεσολογγίου έχει καταθέσει και ο απερχόμενος δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος.

messolonghinews

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button