Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εμπορική Συλλογική Κίνηση: «Ποιος πρέπει να αποφασίζει για τον ΕΣΑ;»

«Ποιος πρέπει να αποφασίζει για τον ΕΣΑ; Τα μέλη του; Το Δ.Σ.; Ή εξωσυλλογικοί Φορείς;

Ανακοίνωση εξέδωσε η Εμπορική Συλλογική Κίνηση με αφορμή την άρνηση, όπως υποστηρίζει, της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου για την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης.

Η ανακοίνωση:


«Ποιος πρέπει να αποφασίζει για τον ΕΣΑ; Τα μέλη του; Το Δ.Σ.; Ή εξωσυλλογικοί Φορείς;

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Στις 15-06-2021 και ώρα 9.15 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο δια ζώσης, έπειτα από αρκετούς μήνες ελέω πανδημίας με τα παρακάτω θέματα συνεδρίασης:

Ενημέρωση για τα οικονομικά του Συλλόγου από τον Ταμία
Απόφαση για Αργία Αγ. Πνεύματος
Συζήτηση για το θερινό Πενθήμερο
Απόφαση για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης
Αφού πρώτα ενημερωθήκαμε για τη ρευστότητα του Συλλόγου μας και αποφασίσαμε ομόφωνα για την Αργία του Αγ. Πνεύματος, έπειτα βιώσαμε μία σύγκρουση 2 διαφορετικών κόσμων, 2 διαφορετικών αντιλήψεων.

Ως συνδυασμός ΑΙΤΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΙΝΑΜΕ να συγκαλέσουμε Γενική Συνέλευση άμεσα προκειμένου να μπορέσουμε να συναντηθούμε μαζί σας (σε ανοιχτό χώρο φυσικά), να συζητήσουμε, να σας ρωτήσουμε, να σας ακούσουμε και να σας συμβουλευτούμε για πληθώρα θεμάτων που μας απασχολούν σαν έμποροι.

Η πρόταση μας ωστόσο απορρίφθηκε από το Συνδυασμό Κωστίκογλου με πρόσχημα την πανδημία, παρόλο που πλέον συναυλίες, υπαίθριες συναθροίσεις, γάμοι, βαφτίσεις, εκδηλώσεις γίνονται καθημερινά. Θα το δούμε αργότερα μας είπαν…

Με ψήφους 5-4 λοιπόν πλειοδότησε η άποψη ότι δεν είναι μείζονος σημασίας να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση άμεσα. Με τον ίδιο αριθμό ψήφων 5-4 παίρνεται εδώ και μήνες, για πρώτη φόρα στα μακρόχρονη ιστορία του Συλλόγου μας, σχεδόν το σύνολο των αποφάσεων του ΔΣ. Έχουν υπάρξει ανακοινώσεις-ενημερώσεις με τη σφραγίδα του ΕΣΑ που είναι μονομερείς ενέργειες ενός-δύο ατόμων και βαφτίζονται Συλλογικές. Έχουν υπάρξει Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις με τη μέθοδο αντιγραφή-επικόλληση ανακοινώσεων ξεπουλημένων συνδικαλιστικά εδώ και χρόνια Ομοσπονδιών και Συλλόγων. Έχουν γίνει νέες εγγραφές μελών με «αμαρτωλό» συλλογικό παρελθόν που διαγράφονται ή τους διαγράφουν επανειλημμένα. Έχουν εγγραφεί μανάβικα, μπακάλικα,super market ψητοπωλεία και άλλα καταστήματα που δεν έχουν ούτε κατά προσέγγιση κοινό ωράριο ή έστω κοινή φυσιογνωμία με των δικά μας εμπορικά καταστήματα. Όλα σχεδόν με ψήφους 5-4. Συνάδελφοι αναρωτηθείτε αν όντως έτσι μεγαλώνει ή αποδυναμώνεται ο Σύλλογός μας. Αν είναι οι συγκεκριμένες ενέργειες ή η αποκάλυψή τους που διαταράσσουν τη συνοχή του.

Εμείς έχοντας μελετήσει το καταστατικό έχουμε αναγνωρίσει και αποδεχτεί το ρόλο μας στο Συμβούλιο ως εκτελεστικά όργανα των αποφάσεων που παίρνουν τα μέλη μας. Όταν τονίσαμε στο Συμβούλιο πως για κάποια συγκεκριμένα ζητήματα και ιδιάζουσες περιπτώσεις δεν είμαστε αρμόδιοι να αποφασίσουμε μόνοι μας με βάση τα δικά μας προσωπικά κριτήρια και πιστεύω, αλλά οφείλουμε να απευθυνθούμε σε ΕΣΑΣ λοιδορηθήκαμε και ακούσαμε επανειλημμένα να μας λένε πως αυτή είναι δική μας άποψη. Η άποψη του «Ενωμένου» Εμπορίου είναι ότι αυτοί γνωρίζουν καλύτερα και πρέπει να αποφασίζουν ΑΥΤΟΙ για ΕΣΑΣ.

Όσο αφορά την τήρηση ή όχι του θερινού Πενθημέρου ως Συνδυασμός η μοναδική μας εμμονή είναι να σας ρωτήσουμε και να αποφασίσετε εσείς για εμάς. Επίσης ζητήσαμε η όποια απόφαση ΣΑΣ να είναι δεσμευτική τουλάχιστον για το ΔΣ. Προτείναμε στο Συμβούλιο να γίνει ψηφοφορία φανερή ή μυστική δια περιφοράς στα καταστήματα των μελών. Ο συνδυασμός Κωστίκογλου το ΑΡΝΗΘΗΚΕ. Προτείναμε να στηθεί κάλπη στα γραφεία του Συλλόγου ώστε να σας δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσετε ΟΛΑ τα μέλη. Ακούσαμε την ανησυχία τους για ενδεχόμενο μικρής συμμετοχής και λήψη αποτελέσματος από 50 μόνο άτομα που δεν αντιπροσωπεύουν την αγορά.

Στα Μαθηματικά τους: οι 5 (δικοί τους) ψήφοι είναι περισσότεροι από τους 50.

Στην αντίληψη τους: δημοκρατική διαδικασία που να κρύβει ενδεχόμενο λήψης εντολής διαφορετικής από τη δική τους είναι επικίνδυνη.

Δεν πάρθηκε ουδεμία απόφαση και μείναμε στο περίμενε να το ξανασυζητήσουμε στο επόμενο Συμβούλιο και ας μην ορίσαμε ημερομηνία…

Υ.Γ.1 Μέλος του Εμπορικού Συλλόγου μην απεμπολείς το δικαίωμα της έκφρασης και της συμμετοχής.

Απαίτησε να ψηφίσεις και να αποφασίσεις ΕΣΥ το καλύτερο για ΣΕΝΑ. Είτε επιθυμείς να είμαστε ανοιχτά τα Σάββατα είτε όχι, διατύπωσε την άποψη σου και δώσε τη σωστή απάντηση στο ποιος πρέπει να αποφασίζει στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου.

Υ.Γ.2 Το θερινό πενθήμερο είναι το δέντρο. Το δάσος είναι η ορθή και εύρυθμη λειτουργία ενός συνδικαλιστικού οργάνου που οφείλει να λειτουργεί ως προστάτης και ασπίδα των αποφάσεων των μελών του και όχι ως αρωγός ατομικών φιλοδοξιών και προσωπικών εξυπηρετήσεων.

Υ.Γ.3 Όποιος προσπαθήσει να διαστρεβλώσει και να κακοποιήσει την αλήθεια ας έχει μπροστά του τα πρακτικά της συνεδρίασης.

Εμπορική Συλλογική Κίνηση»

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button