Άποψη

Δήλωση Κωνσταντόπουλου με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

po-konstantopoulos

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Αιτωλοακαρνανίας και υπεύθυνος Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού καθιερώθηκε το 2014 με σκοπό να προαχθούν τα μαθήματα φυσικής αγωγής και οι αθλοπαιδιές στα σχολεία, στο πλαίσιο της υλοποίησης του “Κοινωνικού Σχολείου”. Το “Κοινωνικό Σχολείο” αποτελεί θεσμό που συγκροτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς όμως ουσιαστικά καταργήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο εορτασμός του Σχολικού Αθλητισμού διατηρήθηκε ευτυχώς μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά των χιλιάδων εκπαιδευτικών της χώρας. Η διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής και η ενασχόληση των παιδιών και των νέων με τα αθλήματα συμβάλλει αφενός στην άμεση καλή φυσική κατάσταση, υγεία και σωστή διατροφή τους και αφετέρου στην καλλιέργεια δεξιοτήτων όπως είναι η ομαδικότητα, η κατανόηση των κανόνων και η ευγενής άμιλλα.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας την επαναφορά του θεσμού του «Κοινωνικού Σχολείου» με την προοδευτική ατζέντα που είχαμε διαμορφώσει για:

–        την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας,

–        την καταπολέμηση της παχυσαρκίας στα παιδιά και τους νέους μέσω της άθλησης και της διατροφής,

–        την καταπολέμηση του εθισμού στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά,

–        την καταπολέμηση του ρατσισμού,

–        τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών,

–        την ανάπτυξη του προγράμματος ΕΥΖΗΝ στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού,

–        τη λειτουργία του προγράμματος KidsAthletics του ΣΕΓΑΣ σε όλα τα σχολεία της χώρας και την εισαγωγή των εννοιών του Ολυμπισμού και των Εικαστικών στην εκπαίδευση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button