Άποψη

Δήλωση Δημήτρη Κωνσταντόπουλου για το ΤΕΙ στο Μεσολόγγι

po-konstantopoulos1Ανακοίνωση του κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, Βουλευτή Ν. Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ   για το ΤΕΙ Μεσολογγίου

Το Τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων του ΤΕΙ Μεσολογγίου είχε χαρακτηριστεί ως μεταβατικό στο Σχέδιο Αθηνά. Χθες, ωστόσο ο Υπουργός Παιδείας, ο κ. Γαβρόγλου δέχθηκε κάποια άλλα τμήματα που είχαν επίσης χαρακτηριστεί μεταβατικά να ενταχθούν ξανά στο μηχανογραφικό και να ξαναπάρουν υποψηφίους. Τρία από αυτά είναι τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στο οποίο υπάγεται και το Τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων, τα δύο με έδρα την Πάτρα και το τρίτο με έδρα το Αίγιο.

Η εξαίρεση αυτή προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη και απογοήτευση στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς πρόκειται για ένα τμήμα το οποίο είναι συνδεδεμένο με την τοπική παραγωγική ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας.

Περιμένουμε από το Υπουργείο να διορθώσει και να μην συνεχίσει λάθη του παρελθόντος. Η εισαγωγή τμημάτων στο μηχανογραφικό δεν πρέπει να γίνεται με μικροκομματικά κριτήρια στο πλαίσιο ενός προεκλογικού σχεδιασμού. Δεν τιμά κανέναν, ιδίως τους Υπουργούς της κυβέρνησης, να βλέπουμε τμήματα να μπαίνουν στο μηχανογραφικό μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα. Ο επανασχεδιασμός του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να γίνεται με παραγωγικά, ακαδημαϊκά οικονομικά κριτήρια.

Θέλουμε τμήματα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη, όπως το Τμήμα Μηχανολογίας του Μεσολογγίου και περιμένουμε να υπάρξει πρόβλεψη του Υπουργείου να επανενταχθεί το Τμήμα αυτό στο μηχανογραφικό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close