ΕκπαίδευσηΡοή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Διήμερο εκδηλώσεων για τον σακχαρώδη διαβήτη στον Δήμο Θέρμου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, ο Δήμος Θέρμου πραγματοποιεί διήμερες δράσεις, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη της νόσου.

Χθές Τρίτη 14 Νοεμβρίου ,στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Θέρμου,ο «Γλυκός Μένιος» ένα παραμύθι για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, δραματοποιήθηκε από το Νηπιαγωγείο Θέρμου, το Νηπιαγωγείο Παραβόλας και τις δύο πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου.


Την εκδήλωση χαιρέτησε η κ. Αγνίδη Σοφία μέλος του Κέντρου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Θέρμου, ενώ ο κ. Χριστόπουλος Γεώργιος , Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου αναφέρθηκε στον σακχαρώδη διαβήτη κατά την παιδική ηλικία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι του Δήμου κ.Κότσαλος Κωνσταντίνος, κ. Παπαθανασόπουλος Κωνσταντίνος,κ. Καλημέρη Ιωάννα κ. Μυζήθρας Γεώργιος ,η Γενική Γραμματέας κ. Μπριάνη Παρασκευή, εκπαιδευτικοί, γονείς και ο Παιδικός Σταθμός Θέρμου.

Λόγω έκτακτου γεγονότος δεν κατέστη δυνατή η παρουσία της κ. Μαρίας Βλάχου , Συμβούλου Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών 2ης θέσης Δ.Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας με ευθύνη και στις Δ.Π.Ε. Λευκάδας και Δ.Π.Ε. Κεφαλληνίας, η οποία συνεχάρη την πρωτοβουλία του Δήμου Θέρμου και τη συμμετοχή των σχολείων στην εκδήλωση.

Το Κέντρο Πολιτισμού ευχαριστεί θερμά το Νηπιαγωγείο Θέρμου, το Νηπιαγωγείο Παραβόλας και το Δημοτικό Σχολείο Θέρμου, συνδιοργανωτές της εκδήλωσης καθώς και τον Σύλλογο διαβητικών Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Γλυκιά Οικογένεια» για την παραχώρηση του παραμυθιού «Γλυκός Μένιος» σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

Δημιουργοί του βιβλίου

” Γλυκός Μένιος ” Η Γ’ τάξη του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου έτους 2018, με τη βοήθεια της σχολικής νοσηλεύτριας Γ. Μπερπερίδη, των δασκάλων τους Στ. Μπλιασκούνη, Α. Νταλιάνη, Μ. Τσάμη & της διευθύντριας του σχολείου Κ. Τασούλη.

Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα , Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, υπάλληλοι των Κοινωνικών Δομών, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν μέτρηση γλυκόζης στο αίμα σε μικρούς και μεγάλους, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμου.

ekdiloseis diavitis (1)

ekdiloseis diavitis (2)

ekdiloseis diavitis (3)

ekdiloseis diavitis (4)

ekdiloseis diavitis (6)

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button