ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Διακριτικά ταυτότητας σε όλους τους αστυνομικούς

Τι αναφέρει το ΦΕΚ

Δημοσιεύτηκε σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, για τους ειδικούς αριθμούς που θα έχουν στις στολές τους οι αστυνομικοί, ώστε να μπορεί να εξακριβωθεί η ταυτότητα τους.

Στην συγκεκριμένη απόφαση αναφέρεται για το θέμα αυτό:

Το διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας είναι πλακίδιο από ανοξείδωτο μέταλλο ή άλλο κατάλληλο υλικό χρώματος ασημί, στο οποίο έχει χαραχθεί, σε μαύρη απόχρωση, ο αριθμός Μητρώου (Α.Γ.Μ.Σ.) του ένστολου προσωπικού (αρχιφύλακα, υπαρχιφύλακα, αστυφύλακα, ειδικού φρουρού).Φέρεται στη βάση των επωμίδων των χιτωνίων των υπ’ αρ. 7β, 8, 8β, 8β/1, 8β/2, 8δ και 8ε στολών, των επενδυτών, των υποδυτών, της καμπαρντίνας, του αδιάβροχου και των μπλουζών τύπου “πόλο”. Για τις στολές του ένστολου προσωπικού που δεν έχουν επωμίδες ή όταν επί αυτών φέρεται προστατευτικός εξοπλισμός που δεν καθίσταται ορατό το ως άνω πλακίδιο, το διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας (Α.Γ.Μ.Σ) φέρεται επί της στολής, με τη μορφή προσθαφαιρούμενης διάταξης, στο μέσο του άνω μέρους των χειρίδων και σε απόσταση 1 εκατοστό από το σημείο συρραφής αυτών με τον κυρίως κορμό.

Το ένστολο προσωπικό που συγκροτεί τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) φέρει επί της στολής του, στο μέσο του άνω μέρους των χειρίδων και σε απόσταση 1 εκατοστό από το σημείο συρραφής αυτών με τον κυρίως κορμό, ειδικό διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας το οποίο αποτελείται από το κεφαλαίο γράμμα «Κ», δηλωτικό της Ομάδας που αντιπροσωπεύει, τον αριθμό της Ομάδας και τον αύξων αριθμό του μέλους αυτής. Τους δύο αριθμούς διαχωρίζει μία παύλα. Επιπροσθέτως, για τις Ο.Π.Κ.Ε. των Διευθύνσεων Αστυνομίας Νομών το ως άνω ειδικό διακριτικό απαρτίζεται από το κεφαλαίο γράμμα «Κ», τον αύξων αριθμό της Διεύθυνσης και τον αύξων αριθμό που αντιστοιχεί σε κάθε μέλος που συγκροτεί την Ομάδα αυτή.

Το ένστολο προσωπικό που συγκροτεί τις Ομάδες Ειδικών Δράσεων (ΔΡΑΣΗ) φέρει επί του άνω μέρους της οπίσθιας πλευράς του προστατευτικού εξοπλισμού του κορμού, ειδικό διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας το οποίο αποτελείται από το κεφαλαίο γράμμα «Δ», δηλωτικό της Ομάδας που αντιπροσωπεύει, τον αριθμό της Ομάδας και τον αύξων αριθμό του μέλους αυτής. Τους δύο αριθμούς διαχωρίζει μία παύλα (π.χ. Δ20-1). Κάτω από το ειδικό διακριτικό, με τη μορφή προσθαφαιρούμενης διάταξης, φέρεται η λέξη «ΔΡΑΣΗ».
Το ένστολο προσωπικό που υπηρετεί στις Υποδιευθύνσεις Αποκατάστασης Τάξης και Μέτρων Τάξης φέρει επί του κράνους του ειδικό διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας, το οποίο αποτελεί συνδυασμό του αριθμού της διμοιρίας στην οποία ανήκει και του αύξοντος αριθμού που αντιστοιχεί σε κάθε μέλος που συγκροτεί τη διμοιρία αυτή. Επιπροσθέτως, για τις Διμοιρίες Υποστήριξης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Νομών το ως άνω ειδικό διακριτικό απαρτίζεται από το κεφαλαίο γράμμα «Δ», τον αύξων αριθμό της Διεύθυνσης και τον αύξων αριθμό που αντιστοιχεί σε κάθε μέλος που συγκροτεί τη διμοιρία αυτή.

Για την ταυτοποίηση του ένστολου προσωπικού βάσει του ειδικού διακριτικού δηλωτικού ταυτότητας, τηρείται σχετικό αρχείο στην Υπηρεσία όπου υπηρετεί έκαστο μέλος των Διμοιριών και Ομάδων».

astinomiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button