ΕκδηλώσειςΡοή Ειδήσεων

Δεύτερη συνάντηση «Νέας Μεσολογγιάδας Σχολής» (φωτο)

Αθρόα  η συμμετοχή «σπουδαστών» στη «Νέα Μεσολογγιάδα Σχολή» που ίδρυσε η «Διέξοδος»

Με διευρυμένη συμμετοχή «σπουδαστών» όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε προχθές στους χώρους του Ιστορικού  Μουσείου «Διέξοδος» η δεύτερη συνάντηση της «Νέας Μεσολογγιάδας Σχολής».


Δεδομένου ότι η συνήθης αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου δεν επαρκούσε  για την πληθώρα των εν λόγω «σπουδαστών» που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής,  οι οργανωτές της Σχολής είχαν φροντίσει να μεταφέρουν την εικόνα και τον ήχο και στην διπλανή αίθουσα έτσι ώστε η «αναπόληση του παρελθόντος» να πραγματοποιηθεί  με πλήρη άνεση.

Θέμα της δεύτερης συνάντησης ήταν οι παλιές πλαζ του Μεσολογγίου.

Οι συμμετέχοντες, με συντονιστή της συζήτησης τον ιδρυτή της «Διεξόδου»,  μίλησαν και  συζήτησαν,  όπως είχε προαναγγελθεί,  για τα «Μπάνια», το «Αραπογιάλι», το «Καράβι», τη «Συρμή» τα «Μαρόκια»,  και τα «SPA» της Τουρλίδας,  προβλήθηκαν δεκάδες ασπρόμαυρες φωτογραφίες που έφεραν στη μνήμη τις «πλαζ» του Ναπολέοντα, της Σοφίας και του Κυρχανατζή, που υπήρχαν στο λιμάνι,  ενώ παράλληλα έγινε μια νοσταλγική ανάκληση στη μνήμη των διασκεδάσεων που πραγματοποιούνταν σε αυτές τις δεκαετίες 1950 – 1970.

Σκοπός της «Νέας Μεσολογγιάδας Σχολής», οι συναντήσεις της οποίας πραγματοποιούνται ανά μήνα,   είναι η αναμόχλευση της μνήμης σε θέματα που σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με το παλιό Μεσολόγγι και τον τεράστιο ιστορικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό της πλούτο.

Η επόμενη συνάντηση, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου, με θέμα τις παλιές ταβέρνες, την μετεξέλιξή τους σε «οικογενειακές» και στη συνέχεια σε «κοσμικές» ενώ παράλληλα θα γίνει αναφορά στους χορούς και λοιπές συναφείς διασκεδάσεις της εικοσαετίας 1950-1970.

mesologgiada (1)

mesologgiada (2)

mesologgiada (2)

mesologgiada (3)

mesologgiada (4)

mesologgiada (5)

mesologgiada (5)

mesologgiada (3)

mesologgiada (4)

mesologgiada (6)

mesologgiada (7)

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button