Αθλητισμός

Κάλεσμα για ενίσχυση του ΠΑΟ Καλυβίων

spo-paok1Κάποια χρόνια πριν τα Καλύβια με τους δυο όμορους οικισμούς, Αγίου Γεωργίου και Πλατάνου,  είχαν τρία αθλητικά σωματεία, τον Π.Α.Ο.Κ. την Α.Ε.Κ. και την ΘΥΕΛΛΑ!

Όπως αναφέρει το τοπικό τοπικό blog kalyvia.gr :

“Στο μοναδικό ποδοσφαιρικό γήπεδο του χωριού αθλούνταν η νεολαία και οι ομάδες μας που συμμετείχαν στα τοπικά πρωταθλήματα, ενώ κάθε σαββατοκύριακο διεξάγονταν σε αυτό ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν εκατοντάδες φίλαθλοι από το χωριό μας και την γύρω περιοχή!

spo-paok2Για τους θεατές οι συγκινήσεις ήταν πολλές, τα συναισθήματα ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα μεταβάλλονταν, πότε χαρές και επινίκια και πότε απογοήτευση και πικρία για τις αιτίες που συνέβαλλαν στην ήττα της ομάδας…

Ο κόσμος που προσέρχονταν στο γήπεδο, για να πληρώσει το εισιτήριο έδινε από το υστέρημά του για να δει από κοντά τα παιδιά του χωριού που “πάλευαν” μέσα στον αγωνιστικό χώρο όχι μόνο για τη νίκη, αλλά και για την χαρά της συμμετοχής!

Οι χωριανοί δίπλα στον αγωνιστικό χώρο, ακουμπισμένοι στα σύρματα της περίφραξης ή πάνω στις καρότσες των τρακτέρ και των αγροτικών αυτοκινήτων, με τις φωνές και τα επιφωνήματα, έδιναν την απαραίτητα ψυχολογική ώθηση στους παίκτες προκειμένου να προσπαθήσουν ακόμη  περισσότερο για να κερδίσουν τους αντιπάλους τους…

spo-paok3Περνώντας τα χρόνια, από τις ομάδες του χωριού απέμεινε μόνον ο Π.Α.Ο.Κ. που και αυτός  όμως έχασε αρκετά στοιχεία από την παλιά του αίγλη και σήμερα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄ τοπικής κατηγορίας.

Από την άλλη πλευρά η Α.Ε.Κ. Αγίου Γεωργίου και η Θύελλα Πλατάνου, δεν «άντεξαν» κατά την δύσκολη πορεία, αφού είχαν να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά έξοδα και τη φυγή των νέων από το χωριό. Βέβαια παραμένουν «ενεργά» σωματεία μόνο στα χαρτιά και ουσιαστικά πλέον δεν συμμετέχουν σε επίσημους αγώνες.

Από τα δύο αυτά σωματεία αρκετά παιδιά αγωνίζονται σήμερα φορώντας  την φανέλα του Π.Α.Ο.Κ. ή σε διαφορετική περίπτωση έχουν επιλέξει άλλες ομάδες του νομού μας για να παίζουν.

Οι παράγοντες της ομάδας του χωριού προσπαθούν μόνοι τους, με τις δικές τους οικονομικές δυνατότητες, τα έσοδα από τα λιγοστά εισιτήρια και τις μικρές επιχορηγήσεις, να στηρίξουν το σωματείο και να καλύψουν τις υποχρεώσεις προς αθλητές, διαιτητές και Ε.Π.Σ. Αιτ/νίας.

Η οικονομική βοήθεια από τους φορείς και τον φίλαθλο κόσμο ελάχιστη και το μέλλον δύσκολο για την επιβίωση του συλλόγου. Ελάχιστοι οι χορηγοί οι ιδιώτες και οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να στηρίξουν και να διαφημιστούν από το σωματείο.

Όλα επαφίονται στον «πατριωτισμό» αυτών που διοικούν την ομάδα, στη θέληση των αθλητών να προσφέρουν, στον προπονητή που πασχίζει να κρατήσει αξιόμαχη και ανταγωνιστική την ομάδα και στο μεράκι ορισμένων που εθελοντικά προσφέρουν όποια βοήθεια τους ζητηθεί.

Τα πράγματα δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση έτσι και αλλιώς…

Σίγουρα μπορεί να εξευρεθούν τρόποι για να ενισχυθεί οικονομικά το σωματείο…Όπως επίσης μπορεί ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί, να γίνουμε εν δυνάμει χορηγοί με την μαζική παρουσία μας στους αγώνες, προκειμένου  να βοηθήσουμε προς την καλυτέρευση των οικονομικών και αγωνιστικών δεδομένων, προς όφελος της ιστορικής ομάδας του χωριού μας!”

http://kalyvia.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button