ΠαναιτωλικοςΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Αυτή είναι η εντυπωσιακή πρόταση του ΤΕΕ για την ανάπλαση πέριξ του γηπέδου του Παναιτωλικού (φωτο)

Κορυφαία στιγμή της παρουσίασης των έργων στο γήπεδο του Παναιτωλικού ήταν η εντυπωσιακή παρουσίαση της πρότασης του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

«Τεχνικές προτάσεις ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων περιμετρικά του γηπέδου Παναιτωλικού και διερεύνηση της δυνατότητας κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης» ο τίτλος της. Περιγράφει λεπτομερώς το αντικείμενό της.


Τα μέλη της Ομάδας Εργασίας – μηχανικοί του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, Γεώργιος Ζαρκαβέλης, Παναγιώτης Κέκελος, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και Αλίκη Γεωργία Πελεγράτη παρουσίασαν το πόρισμά τους που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό καθώς αποδείχθηκε πως η υιοθέτησή του μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αισθητή αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Με βάση τη μελέτη τους, προτείνεται η κατασκευή υπογείου χώρου στάθμευσης δύο επιπέδων. Η χωρητικότητα θα ανέρχεται στις 120 θέσεις, με πρόβλεψη για θέσεις ΑΜΕΑ. Η κατασκευή θα καλύπτει τις προδιαγραφές της UEFA (που απαιτεί 100 θέσεις στάθμευσης).

protasi tee (1)

Η είσοδος του πάρκινγκ θα βρίσκεται επί της οδού Βλαχερνών και η έξοδος επί της οδού Ρίτσου. Η κατασκευή είναι αλληλένδετη με την διαμόρφωση ενός μεγάλου κοινόχρηστου χώρου, με κυρίαρχα στοιχεία το νερό, την ελιά, τον καπνό και τον Παναιτωλικό. Ένας χώρος που θα ενοποιήσει το γήπεδο με το πάρκο του Αγρινίου.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Λίνος Μπλέτσας τόνισε ότι θα παραμείνει αρωγός της προσπάθειας του Παναιτωλικού. Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανέφερε: «To TEE, όπως γνωρίζετε, είναι ο Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας, αλλά και της κοινωνίας. Με μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του Παναιτωλικού για τη σύσταση αυτής της ομάδας εργασίας και αμέσως ξεκινήσαμε τη δουλειά για να καταλήξουμε σε αυτή την εξαιρετική πρόταση.

Αυτό, που μπορεί κανείς να πει συμπερασματικά από τις προτάσεις ανάπλασης των συναδέλφων μηχανικών είναι τέσσερις λέξεις:

Η πρώτη λέξη είναι το «νερό», που ακολουθεί το ρου του ρέματος.

Η δεύτερη λέξη είναι η «ελιά», που παραπέμπει στο ελαιοστάσιο, το οποίο βρισκόταν στη θέση του σημερινού γηπέδου.

Η τρίτη λέξη είναι ο «καπνός», στον οποίο παραπέμπουν οι προτεινόμενες πέργκολες σε σχήμα λιάστρας και η τέταρτη λέξη είναι ο Παναιτωλικός.

Πρόκειται δηλαδή για τις 4 λέξεις που προσδιορίζουν την ιστορία και την ταυτότητα της περιοχής μας και που αναδεικνύονται μέσα από την πρόταση του ΤΕΕ».

Από μεριάς του, ο επίσημος Παναιτωλικός εξέφρασε κι αυτός τις ευχαριστίες του: «Ευχαριστούμε το ΤΕΕ για την εξαιρετική εργασία του και τη γενικότερη συμβολή του στην προσπάθεια του Παναιτωλικού. Ευχαριστούμε όσους στάθηκαν δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια βοηθώντας στην υλοποίηση των των ιδεών και των προτάσεων που καταθέσαμε».

Δείτε την πλήρη παρουσίαση:

parousiasi (1)

parousiasi (2)

parousiasi (3)

parousiasi (4)

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Γιατί πρέπει να γίνει υπόγειο πάρκινγκ στο Παναιτωλικό; ποιός θα σταθμεύει εκεί; οι παράγοντες;οι παίκτες; οι πολίτες; Γιατί αν είναι να σταθμεύουν οι παράγοντες και οι παίχτες γιατί να διατεθούν τόσα χρήματα από την στιγμή που όλοι τους είναι επαγγελματίες του χώρου. Ας πάνε σε ιδιωτικό πάρκινγκ να πληρώνουν από την τσέπη τους. Γιατί να χρεωθούν οι πολίτες ένα τέτοιο ποσό; θέλω μια τεκμηριωμένη απάντηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button