Πόσες μέρες κρατάνε τα βρασμένα αυγά στο ψυγείο
Δύο πράγματα δεν λείπουν ποτέ από το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα: Το αρνί και τα κόκκινα αυγά για το απαραίτητο… τσούγκρισμα
Για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήψεις ανήμερα το Πάσχα… καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί με τα κόκκινα αυγά.
Οι ειδικοί μας προειδοποιούν να μην αφήνουμε ποτέ τα βραστά αυγά εκτός ψυγείου για πάνω από μία ώρα – ειδικά όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου. Κι αυτό γιατί σε υψηλές θερμοκρασίες, δεν αποκλείεται ο πολλαπλασιαμός των παθογόνων βακτήριων.
Εφόσον δεν έχουμε αφαιρέσει τα τσόφλια, μπορούμε να κρατήσουμε ένα βραστό αυγό στο ψυγείο έως και μια εβδομάδα.
Ωστόσο, ένα καθαρισμένο αυγό πρέπει να καταναλωθεί την ίδια μέρα, κάτι που σημαίνει πως μετά το τσούγκρισμα δεν επιτρέπονται καθυστερήσεις
Συμπέρασμα: Τα βραστά αυγά διατηρούνται στο ψυγείο πολύ λιγότερες ημέρες από τα ωμά, που μπορούν να αντέξουν από τρεις έως και πέντε εβδομάδες μετά την αγορά.
Όλα αυτά, φυσικά, ισχύουν από τη στιγμή που έχουμε φροντίσει να αποθηκεύσουμε σωστά τα αυγά μας στο ψυγείο.
Δεν πλένουμε ΠΟΤΕ τα αυγά πριν από την αποθήκευσή τους γιατί έτσι καταστρέφουμε την εξωτερική μεμβράνη τους.
Με το που τα αγοράσουμε, τα τοποθετούμε κατευθείαν στο ψυγείο μακριά από τρόφιμα που έχουν έντονες μυρωδιές, μιας και το αυγό είναι έξτρα… απορροφητικό.
Πώς θα βάψετε τα αυγά σας με απόλυτα φυσικούς τρόπους
Τα τρόφιμα με τα οποία μπορεί να βάψετε τα αυγά σας είναι τα εξής:
Κόκκινο λάχανο για μπλε χρώμα στα αυγά (3-4 φλιτζάνια λάχανο)
Βατόμουρα για σκούρο μπλε χρώμα στα αυγά (3-4 φλιτζάνια βατόμουρα)
Παντζάρια για ροζ/ κόκκινο χρώμα στα αυγά (3-4 φλιτζάνια κομμένα παντζάρια)
Φλούδες κρεμμυδιών για πορτοκαλί/ κοραλί/ κεραμιδί χρώμα στα αυγά (3-4 φλιτζάνια φλούδες)
Κουρκουμάς για κίτρινο χρώμα στα αυγά (3-4 κουταλιές της σούπας λάχανο)
Σπανάκι για πράσινο χρώματα στα αυγά (3-4 φλιτζάνια σπανάκι)