Άποψη

Άρθρο για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου-Βόνιτσας

po-dimotiko-aktio-bonitsaΓράφει ο: Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής

Μαθηματικός

-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από   ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Αγαπητοί Αναγνώστες

Χθες Τρίτη 4-10-2016 στη Βόνιτσα είχαμε διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1

Οι κάτοικοι της Πογωνιάς του Στενού   και της ευρύτερης περιοχής χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στη Βόνιτσα πέτυχαν μια μεγάλη νίκη.  Το Δημοτικό Συμβούλιο  με ομόφωνη απόφαση  του αποδέχθηκε πίστωση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στο Ε.Π << Δυτική Ελλάδα 2014-2020>> για το έργο

<< Βελτίωση Υδροδότησης Παλαίρου- Πογωνιάς- Στενού>>, προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.406.504,07 ΕΥΡΩ>>.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο  στο καθένα ξεχωριστά από τους 247 που υπέγραψαν την αίτηση για το θέμα και για τους 32 που μου δήλωσαν τη συμπαράσταση τους  παρότι δεν μπόρεσα να τους βρω να υπογράψουν.

Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και τους υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι κοντά στους ανθρώπους του μόχθου, της εργασίας , του πνεύματος και του πολιτισμού. Θέλω να ευχαριστώ το Δημοτικό Σύμβουλο κ Μωραΐτη και το πρώην  Δημοτικό Σύμβουλο κ Βίτσα Δημήτριο για τη συμπαράσταση  τους στον δύσκολο αγώνα.

Τα όσα πέρασα από τον Σεπτέμβρη του 2013 μέχρι σήμερα από ανάλγητους ανθρώπους που νόμιζαν ότι με εμπαίζουν , Θεού θέλοντος θα τα δημοσιεύσω στο μέλλον σε κατάλληλο χρόνο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους  συνδημότες και να τους πω το εξής. Τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα. Αφήστε το καναπέ της τηλεόρασης και της μοιρολατρίας  και πάρτε στα χέρια σας τη ζωή σας. Τα προβλήματα μας θα  τα  λύσουμε εμείς και μόνο εμείς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2

Σεβόμενος τη έρευνα που διεξάγουν οι ελεγκτικές αρχές δεν θα γράψω για όσα απαράδεκτα πολιτικά έγιναν χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφορούν τους απολογισμούς. Σε κατάλληλο μέλλοντα χρόνο θα μάθετε πολλά.

Θα σας προβληματίσω μόνο με τούτο εδώ.  Σε προηγούμενο άρθρο χαρακτήρισα το Δήμαρχο κ Αποστολάκη πολιτικά ανίσχυρο. Χθες  4-10-2016 στη συνεδρίαση του ΔΣ  δυστυχώς επαληθεύτηκα πλήρως

Δυστυχώς στο Δήμο  μας Μείζονα Αντιπολίτευση δεν  υπάρχει. Είναι σοβαρό πολιτικό θέμα ,γιατί η Δημοκρατία δεν λειτουργεί χωρίς μείζονα Αντιπολίτευση.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3 

Από τη συζήτηση προέκυψαν τα παρακάτω:

 • Γίνεται ένας αθλητικός χώρος στη Βόνιτσα χωρίς καμία απόφαση. Θα το δούμε και θα επανέλθουμε. Το θέμα έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Λιάπης.
 • Έφεραν στο ΔΣ θέμα διαγραφής χρεών ενός Δημότη που έχει μαγαζί στη παραλία της Βόνιτσας ύψους 6.300 ευρώ. Το χρέος οφείλεται σε κατανάλωση νερού από το 2009 μέχρι το 2015. Η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε γιατί και τα τρία μέλη της επιτροπής των αιρετών απουσίαζαν.!!!! Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης προς γενική έκπληξη όλων μας , δήλωσε το θέμα το βλέπω πρώτη φορά και δεν το έχω διαβάσει καν. Θυμίζω ότι έχει προηγηθεί η απαράδεκτη διαγραφή χρεών  Δημοτών στα παλιά Σκλάβαινα.
 • Ο ορκωτός λογιστής αποκάλυψε ότι στο θέμα των λουτρών Τρύφου δεν βρέθηκαν βιβλία καθόλου.  Βέβαια κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι το γνώριζαν και φυσικά ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης. Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και πολύπλευρο.
 • Καλώ όλους τους αρμοδίους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ενισχυθεί το Γυμνάσιο στο Μοναστηράκι και να μην υπάρχει διαρροή μαθητών προς τη Βόνιτσα.
 • Οι συνεχείς αναμορφώσεις του προϋπολογισμού φανερώνουν αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του Δήμου.
 • Ο ορκωτός λογιστής αποκάλυψε ότι από τα περίπου 6.000.000 ευρώ χρεών των δημοτών προς το Δήμο ,  περίπου τα 2.500.000 ευρώ είναι επισφαλή. Φυσικά η πρώην και η νυν Δημοτική Αρχή έχουν πολιτικές ευθύνες. Αν έχετε το πολιτικό θάρρος δημοσιεύστε ονόματα και ποσά.
 • Στο γενικό Απολογισμό του Δήμου δεν τέθηκε δυστυχώς το κρίσιμο θέμα της νομιμότητας των πραγματοποιηθέντων δαπανών. Πληροφορώ κάθε κατεύθυνση τούτο το πράττουν και θα το πράξουν οι Ελεγκτικές Αρχές κατόπιν αιτήσεων μου.
 • Ο κ Αδάμης για τα περί απειλών του από εμένα που ανέφερε ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης σε προηγούμενο ΔΣ , ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Φυσικό ήταν αφού τέτοιες απειλές από μέρους μου  ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ.  Τα συμπεράσματα δικά σας.

                                         Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Ύστερα από τη νέα  χθεσινή  προσβλητική και απειλητική επίθεση που δέχτηκα  εκ νέου από ένα εργολάβο ( δεύτερη φορά από τον  ίδιο)  που παίρνει δουλειές από το Δήμο με απευθείας αναθέσεις,  λέω τα εξής: 

 • Δεν έχω προσωπικά τίποτε με κανένα εργολάβο και προμηθευτή.
 • Κάνω κριτική στη πολιτική της Δημοτικής Αρχής των απευθείας αναθέσεων γιατί δεν είναι προς το συμφέρον των Δημοτών .
 • Δεν φοβάμαι κανένα παρά μόνο το Θεό. Σήμερα θα απευθυνθώ στους αρμόδιους της πολιτείας. ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΑΓΓΙΞΕΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button