ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Απαντά στον Μ. Σαλμα για την ΜΕΘ-Covid ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέας Τσώλης

Ανοικτή επιστολή του κ. Τσώλη προς απάντηση στους ισχυρισμούς του βουλευτή για την μετατροπή της ΜΕΘ σε ΜΕΘ-Covid με απόλυτη θνητότητα

Με επιστολή του προς τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέας Τσώλης, που αναγκάστηκε σε παραίτηση το 2021, μετά τις αποκαλύψεις για την απόλυτη θνητότητα στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου, απαντά στα όσα υποστήριξε με δημόσια δήλωση ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς, πριν λίγες ημέρες.

Η αποκάλυψη για την θνητότητα της ΜΕΘ, είχε γίνει την 1η Ιουνίου του 2021 από το agriniopress, πήρε πανελλαδικές διαστάσεις, προκάλεσε αντιδράσεις και οδήγησε τελικά στην παραίτηση του διοικητή και ουσιαστικά στο κλείσιμο της Μονάδας. Η Εισαγγελική έρευνα που ακολούθησε είναι άγνωστο που έχει οδηγήσει, ενώ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης , είχε μιλήσει για «νοσοκομειακό μικρόβιο» , τον Μάιο του 2022.


Οι τωρινές εξελίξεις με την ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου, που παρέμεινε κλειστή από τον Νοέμβριο, προκάλεσαν νέο κύκλο αντιδράσεων, με τον κ. Σαλμά να παρεμβαίνει με δήλωση του, στην οποία έκανε αναφορές τόσο στην ΜΕΘ όταν λειτουργούσε αποκλειστικά για ασθενείς με Covid, όσο και στις ευθύνες που κατά τη γνώμη του έφερε ο τότε διοικητής Ανδρέας Τσώλης.

Οι αναφορές αυτές δεν έμειναν αναπάντητες, με τον κ. Τσώλη να παραθέτει τα παρακάτω:

«ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ Ν.ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Στις 31/12/2022 δημοσιεύθηκε η επιστολή του ΜΑΡΙΟΥ ΣΑΛΜΑ για το κλείσιμο της ΜΕΘ του
Νοσοκομείου Αγρίνιου.

Σε αυτήν την επιστολή ο Μ. ΣΑΛΜΑΣ αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο γνωστό θέμα των θανάτων στην ΜΕΘ-COVID και αυτοπροβάλλεται ως ο βασικός πρωταγωνιστής που συντέλεσε στην απομάκρυνση του τότε Διοικητή ως δικό του κατόρθωμα!!!
Υποστηρίζει δε ότι η απόφαση για την μετατροπή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου σε ΜΕΘ-COVID ήταν του τότε Διοικητή (δηλαδή δική μου) ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ όλοι όσοι Νοσηλευτήκαν κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα αναφέρει επι λέξη : «Την περίοδο του COVID 19 ελήφθη μία ιατρικά λανθασμένη απόφαση από την τότε διοίκηση να μετατραπεί η μονάδα σε ΜΕΘ COVID19 χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία και τον απαιτούμενο προγραμματισμό. Αυτό οδήγησε στο να χάσουν τη ζωή τους όλοι όσοι νοσηλεύτηκαν ».
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, και προς υπεράσπιση της προσωπικής μου αξιοπρέπειας ηθικής και τιμιότητας, παραθέτω τα έγγραφα που δεν επιδέχονται οιασδήποτε αμφισβήτησης, αλλά αντιθέτως αποδεικνύουν την απόπειρα της προσωπικής μου σπίλωσης. Οι δημόσιες δηλώσεις του Μ. ΣΑΛΜΑ, παραπλανούν την κοινή γνώμη προκειμένω να αποκομίσει ο ίδιος πολιτικά οφέλη.

Από τα έγγραφα αποδεικνύεται πλήρως και σαφώς ότι:

1) Ο ορισμός του Νοσοκομείου Αγρινίου ως Νοσοκομείου COVID-19 (με την δημιουργία κλινικής -covid KAI ΜΕΘ-COVID) ουδέποτε έγινε με απόφαση δική μου αλλά αντιθέτως με απόφαση του Υπουργείου και της 6ης ΥΠΕ. (ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΕ Αρ. Πρωτ. 37170/12-8-2020) με την επισήμανση του εξαιρετικά επείγοντος (έως 24/8/2020) εντός
μόλις 12 ημέρων!!!!!.

2) Η απόφαση για την μετατροπή της ΜΕΘ σε ΜΕΘ-COVID ουδέποτε έγινε με πρόταση και απόφαση δική μου ,αλλά αντιθέτως ήταν απόφαση της Διοίκησης 6ης ΥΠΕ .(ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΕ Αρ. πρωτ. 37696/14-08-2020).

3) Με το υπ’ αριθ. Πρωτ. 13063/20-8-2020 έγγραφο μου διαβίβασα προς την 6η ΥΠΕ τις έγγραφες αντιρρήσεις του συνόλου των ΙΑΤΡΩΝ της ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ(έγγραφο αρ.πρωτ. 12893/17-8-2020) όσο και του Διευθυντή της ΜΕΘ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΚΙΑΦΗ (έγγραφο αρ. πρωτ. 13004/19-8-2020) για τον ορισμό του Νοσοκομείου ως Νοσοκομείο COVID με την δημιουργία της κλινικής COVID όσο και της ΜΕΘ-COVID λόγω ανεπάρκειας και υποστελέχωσης.

Μάλιστα επισήμανα προς την 6η ΥΠΕ να ληφθούν υπόψη τα αναφερόμενα από τους Ιατρούς για την ασφαλή λειτουργία .

ΠΛΗΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ .

Επιπροσθέτως ο Μ. Σαλμάς γνωρίζει πολύ καλά -ως διατελέσας Αναπληρωτής Υπουργός
Υγείας- ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν μπορεί να αποφασίζει για την αναστολή ή κλείσιμο
τμημάτων και κλινικών του Νοσοκομείου μιας και δεν είναι στην αρμοδιότητα του. Αυτό
αποφασίζεται μόνο από τις ΥΠΕ και το Υπουργείο.
Μετά την αποκάλυψη της αλήθειας ο Μ. Σαλμάς οφείλει να ζητήσει μια δημόσια συγνώμη,
διαφορετικά επιφυλάσσομαι κατά παντός νόμιμου δικαιώματος μου.
Με τους ισχυρισμούς του δε , ότι «η μετατροπή της ΜΕΘ σε ΜΕΘ-COVID έγινε χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία και τον απαιτούμενο προγραμματισμό που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους όσοι νοσηλευτήκαν» και την αποκάλυψη της αλήθειας των εγγράφων ότι αυτό έγινε με αποφάσεις του Υπουργείου και της 6ης ΥΠΕ, ενοχοποιεί εμμέσως πλην σαφώς την κυβερνητική πολιτική ως αιτία των θανάτων στην ΜΕΘ-COVID.

Κάτι που φυσικά ισχυρίζεται σύσσωμη η αντιπολίτευση προεξέχοντος του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων με την δημόσια παραδοχή της μελέτης ΤΣΙΟΡΔΑ-ΛΥΤΡΑ.
Και φυσικά έρχεται ευθέως σε αντίθεση με το αφήγημα της κυβέρνησης του περί της σωστής και ορθής διαχείρισης της πανδημίας.
Επίσης ο M. Σαλμάς με την συμπερασματική του διαπίστωση διαψεύδει και αμφισβητεί τον κ. ΠΛΕΥΡΗ και το πόρισμα της επιτροπής του ΕΟΔΥ που διερεύνησε τους θανάτους στην ΜΕΘ-COVID και προσδιόρισε ως αιτία τους τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.
(Δημόσιες Δηλώσεις κ. ΠΛΕΥΡΗ σε τηλεοπτικούς σταθμούς ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ).
Αιτία που δεν μπορεί να αποδώσει ευθύνες ούτε Διοικητικές ούτε Ποινικές, σε κανέναν.
Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι ουδέποτε ο Μ. ΣΑΛΜΑΣ απάντησε δημοσίως σε όσα ανέφερα για αυτόν στο Δελτίο τύπου που δημοσίευσα την 4/6/2021 ως Διοικητής αμέσως μετά την επίσκεψη του και τις δηλώσεις του για τους θανάτους στην ΜΕΘ-COVID.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πολίτες κρίνουν τις πολιτικές και τους πολιτικούς με βάση τα λεγόμενά τους και τις πράξεις τους.
Προσωπικά με θλίβει και ως πρώην Διοικητή του Γ.Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ και ως πολίτη του Νομού μας, η σημερινή εξέλιξη της λειτουργίας του Νοσοκομείου, που μέσα από πολιτικές αντιπαραθέσεις και
ίντριγκες απαξιώνεται για μια ακόμη φορά ο ρόλος του και η προσφορά του στην Τοπική και όχι
μόνο κοινωνία, καθώς και η συνολική προσπάθεια όλων των εργαζομένων σε αυτό.

ΑΓΡΙΝΙΟ 5/1/2023
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΩΛΗΣ
Πρώην Διοικητής του Γ.Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ».

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button