sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Ερωτηματικά προκαλεί η απόλυτη θνητότητα στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου

Από όσους ασθενείς εισήχθησαν, δεν επέζησε κανείς

Ακόμη τρεις συμπολίτες μας προστέθηκαν χθες Δευτέρα στην θλιβερή λίστα των νεκρών με κορωνοϊό στην περιοχή του Αγρινίου, που έχασαν τη μάχη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ασθενών με Covid-19 της Νοσηλευτικής Μονάδας του Αγρινίου.

Ήταν μια από τις πιο «μαύρες» μέρες , αφού στην συγκεκριμένη ΜΕΘ έχουν αποβιώσει έως και τέσσερις ασθενείς σε λιγότερο από ένα 24ωρο.


Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά, είναι το πολύ υψηλό ποσοστό ασθενών που πεθαίνει στη Μονάδα. Χαρακτηριστικά, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή ούτε μια περίπτωση ασθενούς που να βελτιώθηκε η κατάσταση του , να αποσωληνώθηκε και να εξήλθε από την ΜΕΘ. Απ’όσους εισήλθαν στην ΜΕΘ, δεν επιβίωσε δυστυχώς, κανείς…

Υπάρχει μια μόνο περίπτωση ασθενούς που μεταφέρθηκε από την ΜΕΘ σε κέντρο αποκατάστασης της Θεσσαλίας αλλά και αυτός, δεν τα καταφερε.

Αντιθέτως, υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών από το Αγρίνιο σε άλλες ΜΕΘ, πχ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείο του Ρίου, που παρουσίασαν βελτίωση και εξήλθαν των Μονάδων.
Το agriniopress, συνομίλησε με ιατρούς και η απάντηση ήταν σαφής: 100% θνητότητα δεν είναι φυσιολογική… «Ένα ποσοστό 50% ή 60% ή και 70% μπορεί να είναι αποδεκτό, αλλά το 100% είναι εξωπραγματικό», λένε οι ίδιες πηγές.

Ένα ερώτημα για παράδειγμα, είναι σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ασθενείς, όταν αποφασίζεται να εισέλθουν στην ΜΕΘ. Αυτό σχετίζεται με το πώς γίνεται η διαλογή στην απλή κλινική Covid, εάν παρακολουθείται η κατάσταση των ασθενών καθημερινά και πότε κρίνεται αναγκαία η μεταφορά στην Μονάδα. Ποια είναι εκείνα τα δεδομένα και οι δείκτες που οδηγούν στις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Γιατί -χωρίς αυτό να αποτελεί αιχμή- δίνεται η εντύπωση εξαιτίας της απόλυτης θνητότητας πως στην ΜΕΘ μετακινούνται ασθενείς που είναι ουσιαστικά «τελειωμένοι».
Ένα ακόμη ερώτημα είναι το εάν οι ιατροί της ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου, ή έστω ο διευθυντής της, έχουν λάβει κάποια ταχύρρυθμη εξειδίκευση σχετικά με την αντιμετώπιση περιστατικών κορωνοϊού.

Παράλληλα και η σύνθεση και επάρκεια του προσωπικού της ΜΕΘ, παίζει και αυτή τον ρόλο της. Οι ιατροί είναι εξειδικευμένοι για το ευαίσθητο αυτό αντικείμενο; Οι θέσεις είναι καλυμμένες με το προβλεπόμενο προσωπικό τη στιγμή που η ΜΕΘ είναι αποκλειστικά για ασθενείς με Covid;
Τέλος, θα ήταν χρήσιμο να γίνει γνωστό, ποιο είναι το ποσοστό θνητότητας σε άλλες ΜΕΘ Covid νοσοκομείων της χώρας.

Το στοιχείο αυτό πάντως από μόνο του, θα πρέπει να απασχολήσει την διοίκηση του νοσοκομείου, την 6η ΥΠΕ αλλά και το Υπουργείο Υγείας.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

6 Σχόλια

  1. Είπαμε το νοσοκομείο το συγκεκριμένο πάντα είχε 100% θνητότητα σε όλα… εκεί πας για επίσκεψη ρουτίνας και δεν ξέρεις αν θα γυρίσεις σπίτι! Καινούργιο νοσοκομείο και είναι σε αυτόν τον τομέα τα ίδια χάλια με το παλιό νοσοκομείο!

  2. Αφηστε τους γιατρους να κανουν τη δουλεια τους βαλτε μασκες καντε τα εμβολια μια χαρα ειναι το νοσοκομειο πολυ καλυτερο απο πατε στην πατρα να δειτε τη γλυκα

  3. Ανεκπαιδευτο και πιθανώς και ανοργάνωτο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό… Τα μηχανήματα από μόνα τους δεν φτάνουν..

    1. Ναι
      Φταίει και η Μητρόπολη
      Είναι πολύ μεγάλες οι ευθύνες της Μητρόπολης στο πρόβλημα κορωνοιος οσο και αν προσπαθούν να το υποβαθμίσουν κάποιοι
      Και πόλυ σοβαρό το θέμα ΜΕΘ που θίγεται για «χαριτωμένες»απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button