Uncategorized

Ανεργία στο Αγρίνιο αλλά ψάχνουν και δεν βρίσκουν κόσμο για σέρβις!

Ένα χαρακτηριστικό που έχει το Αγρίνιο είναι πως διαθέτει μεγάλα και εντυπωσιακά καταστήματα εστίασης και πολλά καφέ και μπαρ. Υπάρχουν πολυχώροι που δεν βρίσκεις σε ανάλογου πληθυσμού πόλεις καθώς και χώροι για εκδηλώσεις με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, τουλάχιστον όσο ακόμα υπάρχει πληθυσμός εδώ που παντρεύεται μαζικά…

Η ανεργία της περιοχής είναι κάτι εμφανέστατο, μόνο που πλέον, μετά από 3 κύματα πανδημίας οι μαγαζάτορες κάνουν λόγο για νέο φαινόμενο: δεν βρίσκουν κόσμο για το σέρβις! Λείπουν και σερβιτόροι και μετρ έμπειροι με γνώση στη δουλειά αλλά, πλέον, λείπουν και απλά χέρια που κάνουν τα “χοντρά”.

“Ακόμη και για Σαββατοκύριακα ή για ένα γάμο όπου συνήθως έρχονται παιδιά που κάνουν και κάτι άλλο παράλληλα, δύσκολα βρίσκεις πλέον. Κι αν βάλεις κι ότι πολλοί στράφηκαν σε μικρές ατομικές δουλειές, μικρά καφέ στο take away, ή μπήκαν οι ίδιοι στο ντελίβερι από το σέρβις, έχεις την εξήγηση”, έλεγε στην στήλη πρόσφατα ιδιοκτήτης. Ο οποίος έχει δει, όπως και οι περισσότεροι, να μην εξελίσσονται τα πράγματα και πολύ καλά μετά το “άνοιγμα”.

Στην ερώτηση γιατί συμβαίνει αυτό, ειδικά στην περιοχή μας, με τέτοια ανεργία, οι απαντήσεις είναι πολλές αλλά συνοψίζονται σε δύο λέξεις “νέες συνήθειες”. Όπως μας είπαν άνθρωποι του χώρου, οι πιο έμπειροι που ξέρουν την δουλειά όπως και οι πιο νέοι που… ψάχνονται προτιμούν να πάνε για σεζόν σε τουριστικό μέρος. Αυτό γινόταν πάντα αλλά τώρα έχει προστεθεί και μια κουλτούρα από τις αναστολές και τα επιδόματα που λέει “μην με δηλώνεις να παίρνω μια αποζημίωση ή την ανεργία, δεν ξέρω τι θα γίνει σε δυο μήνες ή τον Σεπτέμβριο, μπορεί να έχουμε τα ίδια”.

Έτσι πολλοί βολεύονται με την μία ή την άλλη κρατική ενίσχυση και κάνουν κάτι συμπληρωματικά ή δεν κάνουν… τίποτε! Αν προσθέσεις και το ότι ο νέος σήμερα για να μπει σε δουλειά που να έχει τρέξιμο θέλει μεροκάματο100 ευρώ, έχεις την τέλεια… καταιγίδα! Κι άλλα καλά νέα για την τοπική οικονομία με άλλα λόγια!

η συντακτική εργώδης μονάδα

6 Σχόλια

 1. Προφανώς θα προτιμήσει κάποιος να πάει για σεζόν και όχι να πληρώνεται μεροκάματο κάτω απ’το βασικό ανασφάλιστο, όλα τα άλλα τα αφήνω ασχολιάστα , όσοι έχουν ψάξει για δουλεια γνωρίζουν, όσοι έχουν τα μάτια τους ανοιχτά πάλι γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι το γκαρσονιλικι

 2. Που να πάνε για δουλειά μωρέ πλάκα κάνουμε τώρα ???
  Τους αφήνει το ΚΙΝΟ και το κινητό να δουλέψουν ????
  Να πληρώνεις σερβιτόρο να τον έχεις να ασχολείται όλη την ώρα με το κινητό ????
  Όχι βέβαια …
  Σε καμία περίπτωση ……
  Ένας καλός σοβαρός και να πληρωθεί για δύο …

  1. Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λές ….
   Ειδίκά στο Αγρίνιο δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς σερβιτόρο-ντελιβερά που να μην είναι εθισμένοι στο κινητό και τον τζόγο ..

 3. Αφού τους περνούν για δουλειά για μισο από το μισό κομμάτι ψωμί οι εκμετάλλευση έχει βαρέσει κόκκινο να τα λέμε και αυτά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button