ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αναστάτωση από συρροή κρουσμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου, καθότι έχει προκύψει συρροή κρουσμάτων σε μαθητές.

Πληροφορίες του agriniopress αναφέρουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι λίγο πάνω από τα δέκα. Το σχολείο συνεχίζει τη λειτουργία του κανονικά, όπως ορίζει άλλωστε το νέο πλαίσιο του έχει αποφασιστεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο, το γεγονός είναι ότι τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται. Από την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς εκφράζονται φόβοι για την εξέλιξη της κατάστασης. Εύλογα εκφράζεται το ερώτημα αν θα μπορούσε να αναληφθούν πρωτοβουλίες προληπτικά, ώστε να σταματήσει η μετάδοση.

Στο πνεύμα αυτό, άλλωστε, και υπό τον φόβο μην τυχόν και τα δικά τους παιδιά κολλήσουν, αρκετοί γονείς έχουν επιλέξει να μην τα στέλνουν για μάθημα τις τελευταίες μέρες.


Το ζήτημα δεν αφήνει ανεπηρέαστο και το νηπιαγωγείο του χωριού, καθότι αδέρφια μαθητών του Δημοτικού φοιτούν εκεί.

Πότε κλείνει μια τάξη σε σχολείο

Η απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπει ότι μία τάξη θα κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα οι (50%+1) μαθητές του τμήματος. Με δεδομένη την αύξηση των κρουσμάτων στους ανήλικους έως 17 ετών τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει και την απόφαση για την παροχή τηλεκπαίδευσης για τη νέα χρονιά.
Σύμφωνα με την απόφαση, τηλεκπαίδευση θα μπορεί να παρέχεται καθ’ όλη την διάρκεια του διδακτικού έτους 2021-2022 και εφόσον παραμένει ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοΐού.

#pgpartners
#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

4 Σχόλια

  1. ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΕ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button