Άποψη

Ανακοίνωση-δήλωση της Μ. Τριανταφύλλου για το Νομοσχέδιο της «μικρής ΔΕΗ»

triantafillousyriza“Η χρεοκοπημένη και εθελόδουλη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κρυμμένη πίσω από το Θερινό τμήμα της Βουλής, με διαδικασίες “fast track” , εκποιεί μιαν ακμαία επιχείρηση, τη στρατηγικότερης σημασίας δημόσια επιχείρηση της χώρας, τη ΔΕΗ.

Μιαν επιχείρηση που έχει τη μεγαλύτερη κοινωνική ανταποδοτικότητα και αποτελεί το πιο μεγάλο, το πιο ισχυρό μέσο και εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας .

Με το νομοσχέδιο για τη μικρή «ΔΕΗ» δίνεται βορά στα αρπακτικά του ιδιωτικού τομέα το 30% της ΔΕΗ, που είναι το πλέον εκλεκτό «φιλέτο» το πλέον κερδοφόρο τμήμα: δηλαδή οι μονάδες παραγωγής φτηνής ενέργεια, οι λιγνιτικές  μονάδες Αμυνταίου και Μελίτη και οι περισσότερες υδροηλεκτρικές μονάδες. Δίνεται επίσης με ασαφή κριτήρια και χωρίς τη συναίνεσή του και το 30% του πελατολογίου της ΔΕΗ, δηλαδή περίπου 2.000.000 καταναλωτές.

Έχει προηγηθεί ιδιωτικοποίηση της στρατηγικότερης υποδομής της χώρας των δικτύων μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Η επιλογή, η λογική ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου που ξεκινά από τις Aλυκές της περιοχής μας, τα ακίνητα- «Φιλέτα» που δίνονται στο ΤΑΙΠΕΔ, τις Σκουριές, αλλά και η στρατηγική παράδοση της ενέργειας δε θα αναγνωριστούν ΠΟΤΕ από το ΣΥΡΙΖΑ.

Η ενεργειακή αυτονομία σε πολλές περιπτώσεις είναι συνώνυμη με την εθνική ανεξαρτησία. Η εκποίηση της ενέργειας του ορυκτού πλούτου, του νερού, των Αιγιαλών , των λιμανιών και εν γένει του Δημόσιου πλούτου αφορούν στην άρση της Εθνικής κυριαρχίας.

Ο πλούτος της χώρας μας οφείλει να λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης, παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής συνοχής.

Ο πλούτος της χώρας ανήκει μόνο στον Ελληνικό λαό.

Σε κάθε πόλη σε κάθε γειτονιά ΠΡΈΠΕΙ ΤΩΡΑ να δημιουργήσουμε ένα πανελλαδικό και πραγματικά παλλαϊκό κύμα αντίστασης στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button