ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Αιτωλοακαρνανία: Δημοτικές αρχές αρνήθηκαν στην ΟΝΝΕΔ να καταθέσει στεφάνι

Δυσαρέσκεια στην ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας

Την δυσαρέσκειά της εκφράζει η ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας για την αρνητική απάντηση που έλαβε από δημοτικές αρχές στο αίτημα της για κατάθεση στεφάνου κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

«Τέτοιες συμπεριφορές όμως δείχνουν ακριβώς το αντίθετο και ελπίζουμε στο μέλλον να μην επαναληφθούν», σημειώνει η ΟΝΝΕΔ και εκφράζει ευχαριστίες στον δήμο Αγρινίου και την τοπική Διοίκηση για την άμεση ανταπόκριση στο σχετικό αίτημα (φωτο).


Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ:

«Η Ελληνική Επανάσταση ήταν μία μνημειώδης στιγμή του Ελληνικού Κράτους που θα μας γεμίζει υπερηφάνεια. Για πολλούς φάνταζε μία παράτολμη πράξη,μαλλά το αδάμαστο ελληνικό πνεύμα, η ανδρεία, η πίστη και το θάρρος των προγόνων μας, έφερε την πολυπόθητη ελευθερία ύστερα από 400 χρόνια υποδούλωσης. Με οδηγό λοιπόν την αυτοθυσία και την γενναιότητα των προγόνων μας οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και άξιοι συνεχιστές των ιδανικών τους. Το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας οφείλουμε να το διαφυλάττουμε και να μην το θεωρήσουμε ποτέ δεδομένο.

Ωστόσο, σήμερα βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, καθώς στην επιθυμία μας να εκφράσουμε επίσημα με κατάθεση στεφάνου μέσω των αντιπροσωπειών μας ως ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας τον σεβασμό μας στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, στον αγώνα και στις θυσίες τους για την ελευθερία μας λάβαμε αρνητική απάντηση από κάποιες τοπικές διοικήσεις.

Το να αποτίει κανείς φόρο τιμής στους ήρωες, στους αγώνες που έδωσαν και στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκαν από πότε χρωματίζεται πολιτικά και αποκλείει την ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας από την κατάθεση στεφάνου; Η Ελληνική Επανάσταση διαπνεόταν από την επιθυμία για ελευθερία. Ελευθερία εθνική αλλά και έκφρασης. Τέτοιες συμπεριφορές όμως δείχνουν ακριβώς το αντίθετο και ελπίζουμε στο μέλλον να μην επαναληφθούν. Οι νέοι ως το δυναμικό κομμάτι μιας κοινωνίας θα πρέπει να ενθαρρύνονται σε πρωτοβουλίες. Η κατάθεση λοιπόν στεφάνου από τους νέους διαπλάθει τα ορθά πρότυπα και διδάσκει την ένδοξη ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Τέλος, να ευχαριστήσουμε το Δήμο Αγρινίου και την τοπική Διοίκηση για την άμεση ανταπόκριση στην πρόθεση μας να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής με την κατάθεση στεφάνου από αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας».

katathesi stefanwn (2)
Κατέθεσε στεφάνι στο Αγρίνιο ο εκπρόσωπος της ΟΝΝΕΔ
Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button