ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: «Δίχτυ προστασίας» για την 7χρονη που έχασε τους γονείς της μέσα σε 40 μέρες

Κινητοποίηση από την Πρόνοια του δήμου Αγρινίου και το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Άμεση ήταν η κινητοποίηση κοινωνικών φορέων της περιοχής του Αγρινίου, όταν έγινε γνωστή η τραγική ιστορία του επτάχρονου κοριτσιού, που μόλις προχθές Τετάρτη, έχασε τον πατέρα του ενώ τον Φεβρουάριο είχε πεθάνει και η μητέρα του.

Ο 49χρονος πατέρας της επτάχρονης ξεψύχησε μέσα στην οικία τους κι ενώ το κοριτσάκι βρίσκονταν και εκείνο στο σπίτι.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, η υπηρεσία ανηλίκων του δήμου Αγρινίου, ήρθε σε επαφή με την Εισαγγελία, ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την προστασία του.

Σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» δημιουργήθηκε ουσιαστικά ένα «δίχτυ προστασίας» για το κοριτσάκι, ώστε να διασφαλιστεί η ηρεμία και η ασφάλεια του.

Αυτές τις μέρες φιλοξενείται σε ασφαλή χώρο και συνεχίζει τα μαθήματα του μέσω τηλεκπαίδευσης, αφού είναι μαθήτρια της 2ας Δημοτικού.

Παράλληλα, κινούνται διαδικασίες ώστε να διαμείνει σε έναν χώρο μόνιμα, χωρίς να διαταραχθεί -κατά το δυνατό- η ζωή του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο χώρος αυτός θα βρεθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και θα είναι είτε σε ειδική δομή, είτε σε στενό συγγενικό πρόσωπο του κοριτσιού.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως μετά την γνωστοποίηση του περιστατικού και της θλιβερής περιπέτειας της μικρής, υπήρξε μεγάλη και συγκινητική κινητοποίηση από πολίτες του Αγρινίου, που ζήτησαν να φιλοξενήσουν την επτάχρονη.

Ένα Σχόλιο

 1. “και συνεχίζει τα μαθήματα του μέσω τηλεκπαίδευσης, .” πόσα κενά υπάρχουν στις ιστορίες …
  Το παιδί ουδέποτε παρακολούθησε τα μαθήματά του μέσω τηλεκπαίδευσης …
  Το παιδί δεν έχει Υπολογιστή,
  το παιδί δεν είχε κάποιον ενήλικα δίπλα του ώστε να το βοηθήσει στη διαδικασία.
  Το παιδί είναι ένα χαρτί στα γρανάζια ενός συστήματος που αρνείται πεισματικά να προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες λόγω “μη δικαιοδοσίας”…
  ένα «δίχτυ προστασίας» που κωφεύει συστηματικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button