Άποψη

"Αδίστακτη τρομοκρατική κυβέρνηση"

po-lasH Λαϊκή συσπείρωση Αγρινίου καταγγέλλει την αδίστακτη τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που για άλλη μια φορά με την επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κλιμακώνει την επίθεσή της, κλείνοντας τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της ΕΡΤ.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους της ΕΡΤ, καλούμε όλους τους εργαζομένους της περιοχής μας να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους και να απαιτήσουμε την συνέχιση της λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η υπόθεση της ΕΡΤ, η υπόθεση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι υπόθεση όλου του εργαζόμενου λαού, όλων των εργαζομένων, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σ’ αυτήν.
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!! Το ίδιο ετοιμάζονται να κάνουν με τα Ελληνικά αμυντικά συστήματα και με άλλους δημοσίους οργανισμούς και επιχειρήσεις .
ΌΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Να μην σκύψουν το κεφάλι οι εργαζόμενοι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.
Η ΕΡΤ δεν είναι μια οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση, είναι κοινωνικό αγαθό, ανήκει στον ελληνικό λαό και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους μας. Μπορεί ο καθένας να έχει παρατηρήσεις για να βελτιωθεί, για να αναπτυχθεί η ποιότητα της ενημέρωσης κ.λπ., όμως αυτά τα συζητάμε. Αυτό που δεν μπορούμε να συζητήσουμε είναι να παραδώσουμε βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο αυτό που λέγεται δημόσια ενημέρωση, δημόσια ραδιοτηλεόραση, με τους εργαζόμενους στο δρόμο.
Είναι μια απαράδεκτη απόφαση που πρόκειται για συνέχεια του δόγματος «νόμος και τάξη» μια διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια όλο και περισσότερων ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Καταδικάζουμε επίσης για άλλη μια φορά την απαράδεκτη, την επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί σε λουκέτο την ΕΡΤ, που αφήνει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, ένα έμψυχο δυναμικό που είναι και έμπειρο, είναι καταρτισμένο, μπορεί να αναπτύξει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, μπορεί να συμβάλει στην ποιοτική ενημέρωση του ελληνικού λαού αλλά και σε άλλους τομείς, όπως είναι ο πολιτισμός, η καθημερινή ψυχαγωγία, που πρέπει να μπαίνει στο σπίτι του κάθε εργαζόμενου, της κάθε λαϊκής οικογένειας.
Κανένας μόνος του. Κανένας φόβος. Καμιά ηττοπάθεια. Αγώνας οργανωμένος, σχεδιασμένος. Ταξική ενότητα-οργάνωση-αγώνας-λαϊκή αντεπίθεση για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού.

ΚΑΛΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
” Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου … ”
Μπέρτολτ Μπρεχτ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button