Άποψη

Α. Κατσανιώτης: «Αυτή η κυβέρνηση καταστρέφει τους ανθρώπους του μόχθου, της παραγωγής και της δημιουργίας»

po-Katsaniotis-vouli
«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει άνθρωπος του μόχθου, Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας» τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, (στα πλαίσια επίκαιρης ερώτησης της Ν.Δ. για το ασφαλιστικό) εστιάζοντας στα τεράστια προβλήματα, τις ανισότητες και τις αδικίες που έχει προκαλέσει το ασφαλιστικό σε αγρότες, γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς.

Ξεκινώντας από τον κόσμο της υπαίθρου, ο κ. Κατσανιώτης τόνισε χαρακτηριστικά πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διέλυσε τον ΟΓΑ και εξοντώνει τον αγροτικό τομέα, που η ίδια δηλώνει πως αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της χώρας.

«Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει το κράτος των Αθηνών τι σημαίνει Αγρότης. Οι υπουργοί με τα μαντηλάκια είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν τη διαφορά που έχει ένα βοσκοτόπι από το Πανόραμα της Βούλας. Δεν μπορούν να αντιληφθούν τον χαμό που συμβαίνει σε κάθε περιοχή όπου αναρτώνται οι δασικοί χάρτες, ούτε τι σημαίνει να λιμνάζουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης…» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Επίσης, σημείωσε πως εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη χειρότερη εισφοροκαταιγίδα από τι αρχές του χρόνου, ενώ ειδικά για τους γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς – ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ, είπε πως καλούνται μέχρι τέλος Μαρτίου να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά στον ΕΦΚΑ, τον οποίο χαρακτήρισε «μαραθώνιο χαρατσιών».

«Ο πρωθυπουργός ευαγγελίζεται την προστασία των νέων επαγγελματιών, τη στήριξή τους και την προώθηση της καινοτομίας. Στην πράξη όμως, υπογράφει τον επαγγελματικό τους θάνατο» είπε ο κ. Κατσανιώτης, που απέδωσε ευθύνες, προσωπικά στον πρωθυπουργό, αλλά και στη σημερινή υπουργό Εργασίας, ως στενή συνεργάτιδα και του πρώην υπουργού.

«Αλήθεια, πιστεύει ακόμα η κ. υπουργός ότι αυτές οι εξοντωτικές εισφορές, με τι τεράστιες ανισότητες και αδικίες που δημιουργούν, θα διασώσουν το ασφαλιστικό σύστημα;
Δεν καταλαβαίνει, άραγε, ότι απλά στέλνει χιλιάδες νέους επιστήμονες στο εξωτερικό ή στα γκισέ ανεργίας του ΟΑΕΔ;
Δεν καταλαβαίνει πως αυτό το νομοσχέδιο, ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για ακόμα πιο μεγάλη εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή;
Γιατί ακόμα και αν κάποιος πληρώσει το σύνολο των εξοντωτικών εισφορών που του αναλογούν, το μαρτύριο του δεν τελειώνει εδώ. Οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν μετατραπεί σε φορολογικές εισφορές, καθώς συνδέονται με το καθαρό εισόδημα του μηχανικού, του δικηγόρου, του γιατρού. Και ο τελικός λογαριασμός θα τους έρθει μόνο όταν θα ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος» είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αχαΐας.

Μάλιστα, ο κ. Κατσανιώτης τόνισε το μέγεθος της αντίδρασης που έχει ήδη δημιουργήσει η «ασφαλιστική απορρύθμιση» καταθέτοντας την προσφυγή του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, αλλά και την… πρόσκληση του αποκριάτικου χορού των δικηγόρων, δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων στην Πάτρα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Οι ΕΦΚΑτάστατοι».

«Έχετε ξεσηκώσει την οργή, αλλά και τη χλεύη της παραγωγικής κοινωνίας. Και δυστυχώς για εσάς, δεν έχω καμία πίστη ότι μπορείτε πλέον να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα. Γιατί δεν μπορείτε να καταλάβετε πως η επιβίωση της Κοινωνικής Ασφάλισης περνάει μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που μόνο οι παραγωγικοί πολίτες μπορούν να προσφέρουν στην Ελλάδα των ημερών μας. Η κυβέρνηση έχει χάσει το τρένο. Απομένει στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ να κάνει τη δουλειά…» κατέληξε ο κ. Κατσανιώτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close