ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κιβωτός του Κόσμου: Για ασέλγεια κατηγορεί τον π. Αντώνιο ο 15χρονος

Ένας 15χρονος από τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στο Βόλο σε κατάθεσή του κατηγόρησε τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια εις βάρος του, πριν από περίπου δύο χρόνια.

Ο 15χρονος τρόφιμος στη δομή στον Βόλο, από τον οποίο τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έλαβαν μυστικά κατάθεση πριν από λίγες ημέρες, και τότε δεν είχε επιβεβαιώσει, τη σεξουαλική κακοποίησή του από το ηγετικό στέλεχος της ΜΚΟ.

Ο ανήλικος μίλησε για τακτική σωματική κακοποίηση με ξυλοδαρμούς, τιμωρία και σωφρονισμό του στο περιβόητο «πράσινο κλουβί», καθώς και για συνθήκες εξαντλητικής εργασίας.


Με την προσεκτική μεθοδολογία ειδικών ερωτήσεων, οι ψυχολόγοι και αστυνομικοί ρώτησαν τον 15χρονο για την πιθανότητα σεξουαλικής κακοποίησής του, με τον νεαρό να μην επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, από τις απαντήσεις και τη στάση του, οι αστυνομικοί διέκριναν κάποιο φόβο, μια επιφυλακτικότητα και αρνητισμό, κάτι που μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ο 15χρονος μένει ακόμη στην ίδια δομή και ίσως επηρεάζεται ή φοβάται από τον περίγυρό του.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους εισαγγελικούς λειτουργούς και δεν αποκλείεται να εξεταστεί ξανά εκτός δομής, σε άλλο περιβάλλον, προκειμένου να υπάρξει μια άλλου είδους προσέγγιση, ενδεχομένως και άλλες απαντήσεις από το ανήλικο παιδί. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο παιδί, το υψηλόβαθμό στέλεχος της ΜΚΟ το είχε πάρει από εκεί για τουλάχιστον ένα μήνα, προκειμένου να τον συνοδεύσει σε ταξίδια του σε άλλες δομές, όπως επίσης και στο κεντρικό κτίριο του Κολωνού. Τελικά αυτό συνέβη και ο 15χρονος φέρεται να ανοίχτηκε και να μίλησε για τη φρίκη που βίωσε.

Για τον συγκεκριμένο ανήλικο γίνονταν αναφορές περί σεξουαλικής κακοποίησής του στην κατάθεση του 19χρονου, από τον οποίο ξεκίνησε η υπόθεση για τα τεκταινόμενα στην ΜΚΟ.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button