Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ο Μουσικός Όμιλος Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών» για τις συλλήψεις του προέδρου και του αρχιμουσικού του

«Αυθαίρετη ταλαιπωρία - θα δικαιωθούμε δικαστικά»

Με ανακοίνωση, ο Μουσικός Όμιλος Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών» αναφέρεται  στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το τριήμερο των Βαΐων και τη δικαστική περιπέτεια του Μουσικού Ομίλου, μετά και τις συλλήψεις του προέδρου και του αρχιμουσικού του.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου και ο Αρχιμουσικός αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό και τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας του συλλόγου για 15 ημέρες.


Η ανακοίνωση:

«Έχουμε την υποχρέωση έναντι των μελών του συλλόγου μας να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τα πραγματικά δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν την 23-04-2021 κατά την διάρκεια βιντεοσκόπησης και ζωντανής αναμετάδοσης (live streaming) ζωντανού θεάματος το οποίο καλύπτονταν τηλεοπτικά από το κανάλι «ΑΧΕΛΩΟΣ ΤV» και διαδικτυακά από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τον εορτασμό των 195 χρόνων από την έξοδο του Μεσολογγίου.

Το ζωντανό θέαμα με τραγουδιστή, αφηγήτρια και τη προβολή της βιντεοσκοπημένης συναυλίας έγινε μπροστά στο χώρο της πινακοθήκης Μεσολογγίου και ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος όπου είχε αναλάβει και την χρηματοδότηση και είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Ο χώρος όπου γινόταν η τηλεοπτική κάλυψη ήταν περίκλειστος και είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας για την διάδοση και διασπορά του COVID-19 σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Επίσημοι καλεσμένοι στον περίκλειστο χώρο ήταν ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Λύρος Κωνσταντίνος και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Φίλιας Ανδρέας οι οποίοι έδωσαν τηλεοπτικό μήνυμα. Από κανέναν επίσημο φορέα καθώς και από τον σύλλογο μας δεν υπήρχε πρόσκληση θεατών στο χώρο της τηλεοπτικής κάλυψης και ταυτόχρονα είχαμε ενημερώσει το ΑΤ Μεσολογγίου για την όλη διενέργεια του προγράμματος. Ουδεμία σχέση είχε λοιπόν ο σύλλογος μας για την αυθόρμητη προσέλευση ανθρώπων στον χώρο της κεντρικής πλατείας κάτι που δεν ήταν στη δικιά μας ευχέρεια και αρμοδιότητα να το απαγορεύσουμε καθότι βρισκόμασταν σε δημόσιο χώρο.

Βρεθήκαμε λοιπόν στο τέλος του ζωντανού προγράμματος αναίτια ο Πρόεδρος του Συλλόγου και ο Αρχιμουσικός να αντιμετωπίζουμε κατηγορίες στα πλαίσια του αυτοφώρου στο Α.Τ. Μεσολογγίου με τις γνωστές σε όλους εξελίξεις. Παραθέτοντας τα αληθινά γεγονότα, στο Α.Τ. Μεσολογγίου από την πρώτη στιγμή προσήλθε η Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου κυρία Δασκαλή Όλγα με την ιδιότητα της ως δικηγόρου και ανέλαβε την υπεράσπιση μας καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας κύριος Ζησιμόπουλος Κων/νος και έγινε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον νομικό κύριο Σπυρόπουλο Φώτιο που μας δήλωσε ότι θα μας εκπροσωπήσει. Οι τρεις συνήγοροι υπεράσπισης μας και οφείλουμε να το ομολογήσουμε δημόσια αυτό μας εκπροσωπούν στο δικαστικό αγώνα μας αμισθί.

Στο Α.Τ. Μεσολογγίου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κύριος Λύρος Κων/νος ο οποίος και την επόμενη ημέρα παραβρέθηκε μαζί με τον ειδικό συνεργάτη του κ. Ιωάννη Αθανασίου, δικηγόρο, κατά τη διάρκεια προσαγωγής του Αρχιμουσικού στην εισαγγελία Μεσολογγίου για να μας συμπαρασταθεί δηλώνοντας ότι θα αναλάβει οτιδήποτε χρειαστούμε. Υπήρχαν κατά τη διάρκεια της κράτησης συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κύριο Φαρμάκη Νεκτάριο και τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Φίλια Ανδρέα οι οποίοι εξέφρασαν την έμπρακτη και συνεχή συμπαράσταση τους. Ο Σεβασμιότατος Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς μας επισκέφτηκε την Κυριακή των Βαΐων στα κρατητήρια του Α.Τ. Μεσολογγίου για να συμπαρασταθεί στην άδικη δίωξη και συνεχή κράτηση του Αρχιμουσικού μας Δημήτρη Μανωλάτου. Επιπροσθέτως, το Σάββατο του Λαζάρου δεχτήκαμε την επίσκεψη του πρωτοσύγκελου Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Επιφάνειου. Δεχθήκαμε κατά τη διάρκεια των γεγονότων χιλιάδες τηλέφωνα συμπαράστασης και στήριξης που μας συγκίνησαν και μας γέμισαν δύναμη από πλήθος κόσμου, φορέων, συλλόγων, κοινωνικών και πολιτικών αξιωματούχων εντός και εκτός της πόλεως μας.

Η ομάδα των ανωτέρω συνηγόρων μας διαθέτει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν τη νομιμότητα του ζωντανού θεάματος με live streaming, τους συντελεστές διοργάνωσης και τον προφανή λόγο της πραγματοποίησης της που θα μας δικαιώσει για την αυθαίρετη ταλαιπωρία μας και στο δικαστικό μας αγώνα. Παράλληλα μας επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας του συλλόγου για 15 ημέρες, κατά του προστίμου θα κατατεθούν οι αντιρρήσεις μας με προσφυγή την ακύρωση του.

Παραθέτοντας όλα αυτά τα αληθή γεγονότα που διαδραματίστηκαν το τριήμερο των Βαΐων παρόλο την ταλαιπωρία που υπέστην ως προσωπικότητες και ως σύλλογος δηλώνουμε ότι όπως είναι γνωστό η δράση και η αποστολή του Συλλόγου μας είναι καθαρά να προάγει την τέχνη αναδεικνύοντας τον πολιτισμό. Οφείλουμε λοιπόν στα παιδιά του συλλόγου μας να τους γνωρίσουμε μέσα από το παράδειγμα μας ότι η ενασχόληση με τη μουσική ενώνει τους ανθρώπους και τους εκπολιτίζει, δημιουργώντας μια βαθειά και πολιτισμένη παιδεία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που κατανοήσατε άμεσα την άδικη μεταχείριση μας για την ηθική και έμπρακτη στήριξη σας. Αυτό το γεγονός πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας και να μας ενδυναμώσει ως ανθρώπους και κοινωνία. Έχουμε την πλήρη εμπιστοσύνη στους συνηγόρους υπεράσπιση μας, στην Ελληνική Δικαιοσύνη για την πλήρη δικαίωση μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Ζησιμόπουλος Νεκτάριος Μανωλάτος Δημήτριος

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button