ΕξελίξειςΠολιτική

Live: Ομιλία Τσίπρα στη Βουλή για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τοποθετείται επί της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι διακρίνει μια δυασανεξία στα κυβερνητικά έδρανα. Προσέθεσε ότι ζούμε σε μια στιγμή κρίσης στην οποία δεν αντιστοιχεί η οξύτητα. Τα κόμματα της αντιπολίτευση έχουν δείξει ενσυναίσθηση, αν κι έχουν ασκήσει σκληρή κριτική. Τόνισε δε ότι:


«Οφείλουμε, για να το πω με απλά λόγια, να συζητήσουμε, να προτείνουνε, να διαφωνήσουμε, με σεβασμό στην αλήθεια.

Με σεβασμό στις ανάγκες των ανθρώπων.

Με σεβασμό στους χιλιάδες νεκρούς και σε όσους αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται στα ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία.

Με σεβασμό στην αγωνία για το σήμερα και το αύριο όσων βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται και να απειλείται.

Και στην αγωνία εκείνων που αναζητούν μια διέξοδο στο προσωπικό και οικογενειακό τους αδιέξοδο.

Ναι, η κοινωνία, η Ελλάδα, χρειάζεται αυτή τη στιγμή μια νέα αισιοδοξία. Που δεν πρόκειται όμως να δημιουργηθεί με ρητορικά σχήματα, ανούσιες αντιπαραθέσεις, διαγγέλματα και τηλεοπτικό καλλωπισμό.

Ούτε βέβαια με στημένες δίκες, διώξεις πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, διχαστικές επιλογές, αστυνομική καταστολή, και καταιγισμό προπαγάνδας.

Να σας πω κάτι; Τα βαρέθηκε ο πολίτης όλα αυτά. Τον εξοργίζουν όλα αυτά.

Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για να παίζουμε παιγνίδια επικοινωνίας μ’ αυτή και με τα νεύρα και τις αντοχές της κοινωνίας. Ο πολίτης, ο νέος, απαιτεί για να μας εμπιστευτεί: Να τον καταλάβουμε. Να τον σεβαστούμε. Να δράσουμε συντονισμένα και αποτελεσματικά. Να παραμερίσουμε αν θέλετε ακόμα και υπαρκτές διαφορές αν αυτό βοηθάει την κοινωνία και τους ανθρώπους.

Και είναι λυπηρό, στις συνθήκες αυτού του δράματος, να εμφανίζονται εκείνοι που έχουν επωμιστεί τη μεγαλύτερη ευθύνη, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του να μην καταλαβαίνουν, να μην σέβονται την αλήθεια και τους ανθρώπους που υποφέρουν, και να μην είναι σε θέση να δράσουν με το συντονισμό, την αποτελεσματικότητα, το σχέδιο, και την αποφασιστικότητα που απαιτούν οι συνθήκες.»

 

cnn.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button