ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κορωνοϊός: Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Εκτόξευση κρουσμάτων, ασφυξία στα νοσοκομεία

Συνεχίζεται η επιθετική εξάπλωση του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα καταγράφηκαν τα περισσότερα κρούσματα (828) όπως προκύπτει από τα στοιχεία της γεωγραφικής κατανομής.

Οριακή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία στην βόρεια Ελλάδα και οι γιατροί απευθύνουν δραματική έκκληση για βοήθεια.


«Αν δεν σπάσει ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη, θα είναι δύσκολα τα πράγματα» ανέφερε στο Open η Γλυκερία Βλαχογιάννη, διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος».

Σύμφωνα με την ίδια, το νοσοκομείο διαθέτει μόνο μία κενή κλίνη από τις 8 που διαθέτει στη μονάδα ΜΕΘ.

«Παρότι δεν εφημερεύουμε, δεχόμαστε περιστατικά Covid. Eίμαστε στα όρια και καθημερινά προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε νέες κλίνες ΜΕΘ μέσα στα χειρουργεία αλλά όλα αυτά χρειάζονται υποστήριξη ανθρώπινου δυναμικού» τονίζει.

Η ίδια κάνει δραματική έκκληση: «Είναι χειρότερη η κατάσταση σε σχέση με το πρώτο κύμα, γιατί είναι μικρότερες οι ηλικίες και η ψυχική φόρτιση είναι μεγαλύτερη. Θέλω να παρακαλέσω όλους τους συναδέλφους στον ιδιωτικό τομέα να έρθουν να συνδράμουν, έστω κι αν δεν έχουν εμπειρία μπορούν να βοηθήσουν».

Βαρύ είναι το πλήγμα του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Σοκάρουν οι σημερινοί αριθμοί, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει νέα αρνητικά ρεκόρ νεκρών, κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 3.316 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ανέρχεται σε 310, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 50 νέοι θάνατοι από Covid 19.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν τα περισσότερα κρούσματα (828) και ακολουθεί η Αττική (756). Τριψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων καταγράφηκαν επίσης σε Πέλλα (194), Λάρισα (160), Ημαθία (101) και Πιερία (105).

«Σε κάθε οικογένεια υπάρχει κρούσμα»

«Σε κάθε οικογένεια της πόλης υπάρχει και ένας ασθενής», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Τόνισε ότι «βρισκόμαστε στο προτελευταίο στάδιο των περιοριστικών μέτρων με την ελπίδα να αποδώσουν».

Παραδέχθηκε ότι «τα πράγματα ξέφυγαν», αποδίδοντας την κατάσταση που επικρατεί στο ότι υπήρξε μια χαλάρωση και ένας εφησυχασμός. Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών. «Πρέπει να αποδώσουν τα μέτρα» υπογράμμισε.

CNN.GR

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button