ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Την κατασκευή μόνιμης γέφυρας στον Εύηνο ζητά ο Κ. Βελόπουλος

Στον οικισμό Παραδείσι της Μακρυνείας

Την ανάγκη κατασκευής μόνιμης γέφυρας σε νευραλγικό σημείο του ποταμού Ευήνου, που ενώνει την Μακρυνεία με τον δήμο Ναυπακτίας, επισημαίνει σε ερώτηση του προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Εσωτερικών, ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης’ και βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος.

Η ερώτηση:


“Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα παρέσυραν τμήμα από την πρόχειρη μικρή γέφυρα, που εξυπηρετεί τα χωριά της Μακρυνείας και ενώνει τον Δήμο Ναυπακτίας με τον Δήμο Αγρινίου, στον οικισμό Παραδείσι, που συνορεύει με το Τρίκορφο Ναυπακτίας.

Η μικρή ανωτέρω γέφυρα χρησιμοποιείται από πολλούς οδηγούς, που την επιλέγουν ως συντομότερο δρόμο για να εισέλθουν στην Ιόνια Οδό ή για να επισκεφτούν τις περιουσίες τους. Σύμφωνα, δε, με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα, πριν χρόνια, είχαν κατασκευαστεί δυο βάσεις για να αναγερθεί πάνω τους η μόνιμη γέφυρα, που θα ένωνε τους δύο ως άνω Δήμους. Ωστόσο, τα ορμητικά νερά του ποταμού, με σύμμαχο τις χωρίς έλεγχο αμμοληψίες, γκρέμισαν τις βάσεις, απομακρύνοντας την πιθανότητα κατασκευής μόνιμης γέφυρας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα στην επιθεώρηση, επισκευή και ενίσχυση της υπάρχουσας πρόχειρης γέφυρας, έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η οδική κυκλοφορία στην άνω περιοχή;

2. Προτίθεσθε να επανεξετάσετε το ενδεχόμενο κατασκευής μόνιμης γέφυρας στο ανωτέρω σημείο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η άρτια ζεύξη του Ευήνου ποταμού στα σημεία απόληξης της άνω πρόχειρης γέφυρας θα επιτρέπει τη διέλευση σε βαρύτερα οχήματα (π.χ. πυροσβεστικά σε περίπτωση πυρκαγιάς) και θα διευκολύνει κατά πολύ τη διαδρομή των ντόπιων κατοίκων προς νοσοκομεία της Πάτρας;”.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button