Παναιτωλικος

Ήταν στραβό κλίμα το έφαγε και ο Τζήλος – Nέα ήττα στην Ξάνθη (3-1)

sup-xanthi-panai8 (640 x 427)
Δυστυχώς ο Παναιτωλικός δεν σήκωσε κεφάλι ούτε στην Ξάνθη. Έχασε από την τοπική ομάδα με 3-1, όμως  οι γηπεδούχοι  είχαν σημαντική βοήθεια από τις αποφάσεις του διαιτητή Τζήλου και των βοηθών του οι οποίες καθόρισαν και τον νικητή του αγώνα.  Το γκολ του Μαρκόφσκι στο 48΄που κακώς δεν μέτρησε ήταν η μεγαλύτερη παρέμβαση του στο παιγνίδι.  Φαίνεται ότι η ανακοίνωση της ΠΑΕ μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό δεν ίδρωσε κανένα αυτί.

Η ομάδα του Αγρινίου παρουσιάστηκε βελτιωμένη στην άμυνα της όμως δέχτηκε τρία γκολ μετά από 4 τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων.   Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι έκαναν 39 λάθη έναντι 23 του Παναιτωλικού και κέρδισαν.  Όλα τα γκολ των γηπεδούχων από στημένες φάσεις (2 φαουλ-1 πέναλτι).


Ο Γιάννης Μαντζουράκης θέλησε να δώσει βάρος στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και θωράκισε τον άξονα της . Έτσι μπροστά από τα στόπερ έπαιξε ο Γρηγόρης Μάκος και σαν εσωτερικοί μέσοι οι αμυντικογενείς Κουτρουμάνος και Πάουλο. Προτίμησε τον Γιώργο Μύγα σαν δεξί μπακ και τον Κέβιν αριστερά . Η επιθετική διάταξη της ομάδας δεν άλλαξε και οι Κάπελ, Βιγιαφάνιες και Μαρκόφσκι ήταν η αιχμή του δόρατος των κίτρινων.

sup-xanthi-panai7 (640 x 427)Ο Παναιτωλικός ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη του στην αντίπαλη εστία. Ο Βιγιαφάνιες στο 9΄ από αριστερά ξεπέρασε το εμπόδιο του Μπέρτου και έκανε μια χαμηλή παράλληλη σέντρα . Στο δεύτερο δοκάρι με προβολή ο Μαρκόφσκι σκόραρε και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Δεν πανηγύρισε το γκολ μιας και το πέρασμα του από την Ξάνθη ήταν πρόσφατα και επιτυχημένο.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση καθώς 8΄αργοτερα ο Ντιμιτρόφ με απευθείας εκτέλεση φάουλ αιφνιδίασε τον Κυριακίδη και ισοφάρισε. Στο 19΄το μακρινό δυνατό σουτ του Μύγα έφυγε μόλις άουτ πάνω από τα δοκάρια της Ξάνθης.

Στην συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο ρυθμός του ματς έπεσε μιας και ο Παναιτωλικός έκλεισε τους χώρους και δεν έδωσε την ευκαιρία στην Ξάνθη να δημιουργήσει ευκαιρίες. Είναι χαρακτηριστικό στο πρώτο ημίχρονο  και  παρά το γεγονός ότι το ποσοστό κατοχής ήταν στα 67-33 οι τελικές προσπάθειες ήταν από δυο σε κάθε ομάδα.

Στην κακή ποιότητα του ματς σαφώς συνέβαλλε και ο δυνατός αέρας που ήταν κυρίαρχος στο γήπεδο της Ξάνθης.

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να σκοράρει και στην έναρξη της επανάληψης με σκόρερ τον Μαρκόφσκι. Όμως το γκολ που σημείωσε ο Σέρβος επιθετικός κακώς ακυρώθηκε από τον βοηθό διαιτητή Γεωργιάδη  μιας και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων ήταν σε κανονική θέση. Όταν μια καθαρή παρέμβασης σε βάρος του Παναιτωλικό στην εξέλιξη του αγώνα που στοίχησε πολύ.

Νέα καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό είχαμε στο 55΄όμως το φάουλ του Πάουλο έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τζενάμο.

Χωρίς  κάτι ιδιαίτερη φτάσαμε στο 70΄.  Ο Παπαστεργιανός με φοβερό σουτ –φάουλ και με την βοήθεια του αέρα έστειλε τη μπάλα στο Γάμα της εστίας του Κυριακίδη.

Από το σημεία αυτό και Μέτα οι φιλοξενούμενου προσπάθησαν

να αντιδράσουν, δεν τα κατάφεραν όμως καθώς  οι αμυντικοί του Λουτσέσκου  , αλλά και τα σφυρίγματα του Τζήλου, που να σημειωθεί ότι ξεκίνησε την διαιτησία από τον σύνδεσμε της Ξάνθης, φρέναραν

την προσπάθεια των παικτών του Μαντζουράκη. Από το 78΄οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με 10 παίκτες καθώς είδε 2η κίτρινη κάρτα

(η πρώτη στο 65΄) ο Βιγιαφάνιες . Όταν μια αυστηρή απόφαση και αυτή σε βάρος της ομάδας του Αγρινίου.

Στο 89΄ο Παναιτωλικός άγγιξε την ισοφάριση όμως την τελευταία

στιγμή μετά από κεφάλα του Κούσα ο Μπέρτος έδιωξε.

Την χαριστική βολή στον Παναιτωλικό έδωσε το πέναλτι που καταλόγισα ο Τζήλος όταν ο Ρουσκουσέδα ανέτρεψε τον Ερέα. Ο ιδίως ανέλαβε την εκτελέσει και εκλύεσαι τοσκορ (3-1).

 

 

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button