sliderΌλα τα ΣπορΡοή Ειδήσεων

Αθλητισμός: Σταδιακό άνοιγμα αθλητικών εγκαταστάσεων, στο Αγρίνιο αναμονή…

Ξεκίνησαν δωρεάν ατομικές προπονήσεις στην Αθήνα

Σταδιακά οι χώροι πρασίνου και άθλησης ξεκινούν να ανοίγουν σε όλη τη χώρα, από την Δευτέρα 4 Μαΐου. Η άρση των μέτρων σε πολλές περιοχές “ξεκλειδώνει” τους υπαίθριους χώρους για ατομική και μόνο άθληση.

Η επαναλειτουργία των ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων θα καθυστερήσει όμως μέχρι τις 18 Μαΐου, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με τον δήμο Αγρινίου.


Αρκετός κόσμος και στην περιοχή του Αγρινίου αδημονούσε για την επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους με την άρση των μέτρων, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες εξαγγελίες θα αναγκαστεί να περιμένει ακόμη…

Από την Δευτέρα, βέβαια, επιτρέπονται οι προπονήσεις σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους για τα ατομικά αθλήματα, με προτεραιότητα στους πρωταθλητές που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε την διεκδικούν με αρκετές πιθανότητες.

Στο Αγρίνιο, παραμένει κλειστός ο χώρος του ΔΑΚ, καθώς σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Χρήστο Ζαρκαβέλη μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια κυβερνητική οδηγία για το άνοιγμα των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Οι στεγασμένοι αθλητικοί χώροι, τα κλειστά γυμναστήρια, τα κολυμβητήρια κ.α θα είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν ενώ ακόμη και τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλει ίσως δεν προσφερθούν άμεσα στη διάθεση του κοινού καθώς πρόκειται για αθλήματα στα οποία υπάρχει σωματική επαφή.

Παράλληλα, κλειστοί παραμένουν και οι αύλειοι χώροι των σχολικών μονάδων για τη χρήση των γηπέδων.

Σταδιακά, ο κ. Ζαρκαβέλης τόνισε πως σε επόμενη φάση που πιθανόν να είναι και στις 18 Μαΐου εξετάζεται το ενδεχόμενο του ανοίγματος των εξωτερικών γηπέδων, αρχικά σε ότι αφορά την ατομική άσκηση.

Λειτουργία χώρων στον Δήμο Αθηναίων

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως από τον Δήμο Αθηναίων ανακοινώθηκε πως, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 4 Μαΐου και για τις ώρες που ίσχυαν πάντοτε για κάθε σημείο θα είναι και πάλι ανοικτά όλα τα πάρκα και οι χώροι πρασίνου όπως ο Εθνικός Κήπος, η Ακαδημία Πλάτωνος, η πρόσβαση στον Λυκαβηττό κ.α.

Επίσης, τηρώντας όλους τους κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου προπόνησης, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) προχωρά, από την Τρίτη 5 Μαΐου, στην επαναλειτουργία για δωρεάν ατομικές προπονήσεις κατόπιν ραντεβού ανοικτών χώρων, όπως το Αθλητικό Κέντρο Στίβου Γκράβας (θα επιτρέπεται η είσοδος σε έως 15 άτομα ανά ώρα), και γηπέδων τένις.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button