ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τρίωρη αποχή των δικηγόρων την Πέμπτη

Διαμαρτύρονται για το «αγωγόσημο»

Τρίωρη αποχή από τα καθήκοντά τους θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη οι δικηγόροι, διαμαρτυρόμενοι για την κίνηση της κυβέρνησης να επαναφέρει το «αγωγόσημο» στις αναγνωριστικές αγωγές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΑ αποφάσισε αποχή στις 19 Δεκεμβρίου από τις 12.00 έως το 15.00 κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο θέατρο «Ακροπόλ».


Η δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης να επανεξετάσει το θέμα στο πλαίσιο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας δεν ικανοποίησε τους δικηγόρους, αφού όπως λένε, δεν είναι σαφής ο χρόνος που θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της επιτροπής. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΑ, η τροπολογία που ψηφίστηκε για την επιβολή του αγωγόσημου (1% επί του ποσού που ζητείται στις αναγνωριστικές αγωγές) είναι αντίθετη στο Σύνταγμα και στην ΕΣΔΑ, αλλά και στη νομολογία των δικαστηρίων.

Σημείωσε μάλιστα ότι η νομοθετική πρόβλεψη δεν έχει σκοπό να λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα εξυπηρετεί τις Τράπεζες, οι οποίες περιέρχονται σε προνομιακή θέση έναντι των δανειοληπτών σε Ελβετικό φράγκο, εκείνων που έχουν «κόκκινα» δάνεια άνω των 240.000 ευρώ, ενώ καθιστά δυσχερή την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη.

ethnos.gr -ΣΟΦΙΑ ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button