ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Χριστίνα Σταρακά: “Υπάρχει πολιτική βούληση για το Πανεπιστήμιο;”

Με ανάρτηση της στο facebook η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, σχολιάζει την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα.
Όπως επισημαίνει κατά τη διάρκεια της συζήτησης,αποδομήθηκε πλήρως η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, σχετικά με την κατάργηση του Τμήματος ΔΠΠΝΤ.

Γράφει συγκεκριμένα:


“Όταν η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Τμημάτων,με το επιχείρημα της αξιολόγησης, μας προκλήθηκε η απορία :

Πως είναι δυνατόν να αξιολογηθεί ένα Τμήμα, όπως το Γεωργικής Βιοτεχνολογίας,το οποίο δεν λειτουργεί ;;;

Στο Δημοτικό Συμβούλιο,λύθηκε η απορία και αποδομήθηκε πλήρως η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και της Υπουργού.Η Πρύτανης ανέφερε πως «η αναστολή τμημάτων με την δικαιολογία της αξιολόγησης δεν ισχύει.

Πρέπει να λειτουργεί δυο χρόνια ένα τμήμα και μετά να αξιολογηθεί.Στην ίδια τοποθέτηση η Πρύτανης τόνισε «εμείς αποφασίζουμε με ακαδημαϊκά κριτήρια ωστόσο η κυβέρνηση είναι αυτή που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις.

Είναι ξεκάθαρο ότι,η Υπουργός κρύβεται πίσω από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης στην Ανώτατη Εκπαίδευση.Πολιτική βούληση απαιτείται,για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας και για την επανίδρυση του Τμήματος Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα στο Αγρίνιο.

Πολιτική βούληση για την ενίσχυση και ανάπτυξη αναβαθμισμένων Περιφερειακών Πανεπιστημιακών τμημάτων,συνδεδεμένων με την παραγωγική διαδικασία.Υπάρχει;”.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button