Lifestyle & People

Lumaconi γεμιστά σε σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά

lumaconiΤο να κάνει κάποιος γεμιστά ζημαρικά τύπου τορτελίνια , ραβιόλια ειναι αρκετά δύσκολο . Έδω έχουμε μιά ενναλακτική που μπορεί να κάνετε πολύ πιο εύκολα και είναι το ίδιο εντυπωσική.

Υλικά για 4 φορμάκια 10εκ


12 lumaconi (3 για κάθε φόρμα)

3 κούπες σπανάκι χοντροκομμένο

100γρ ανθότυρο κρεμώδες

100γρ χαλούμι κομμένο σε κυβάκια

Για την σάλτσα ντομάτας :

1 κονσέρβα κονκασέ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο

2 κ.γ. ζάχαρη

1 κύβος λαχανικών

50μλ κόκκινο κρασί ξηρό

Αλάτι , πιπέρι , ελαιόλαδο , φρ. ρίγανη ψιλοκομμένη , φρ. θυμάρι ψιλοκομμένο , φρ. δυόσμο ψιλοκομμένο , γραβιέρα Νάξου τριμμένη .

Εκτέλεση

Κάνουμε τη σάλτσα μας πρώτα . Σε κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι , μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί . Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα , τον κύβο , το μπαλσάμικο , τη ζάχαρη , πιπέρι και τα φρ. μυρωδικά . Αφήνουμε να βράσει για 10λ σε μέτρια φωτιά και την κρατάμε στη άκρη . Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε 2-3λ το σπανάκι και μετά προσθέτουμε το ανθότυρο και το χαλούμι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας . Βράζουμε τα lumaconi σε αλατισμένο νερό για 3-4λ και τα σουρώνουμε . Γεμίζουμε καθε ζυμαρικό με το μίγμα σπανακι-τυριών . Βάζουμε 3 lumaconi σε κάθε φόρμα, περιχείνουμε με 3-4 κ.σ. απο τη σάλτσα μας να τα καλύψουμε και από πάνω συμπληρώνουμε γραβιέρα τριμμένη . Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180β για 10λ περίπου η μέχρι να λιώσει το τυρί μας . Αφήνουμε 10-15λ να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε .

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

του Νίκου Καζαντζή

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button