Lumaconi γεμιστά σε σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά
Το να κάνει κάποιος γεμιστά ζημαρικά τύπου τορτελίνια , ραβιόλια ειναι αρκετά δύσκολο . Έδω έχουμε μιά ενναλακτική που μπορεί να κάνετε πολύ πιο εύκολα και είναι το ίδιο εντυπωσική.
Υλικά για 4 φορμάκια 10εκ
12 lumaconi (3 για κάθε φόρμα)
3 κούπες σπανάκι χοντροκομμένο
100γρ ανθότυρο κρεμώδες
100γρ χαλούμι κομμένο σε κυβάκια
Για την σάλτσα ντομάτας :
1 κονσέρβα κονκασέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο
2 κ.γ. ζάχαρη
1 κύβος λαχανικών
50μλ κόκκινο κρασί ξηρό
Αλάτι , πιπέρι , ελαιόλαδο , φρ. ρίγανη ψιλοκομμένη , φρ. θυμάρι ψιλοκομμένο , φρ. δυόσμο ψιλοκομμένο , γραβιέρα Νάξου τριμμένη .
Εκτέλεση
Κάνουμε τη σάλτσα μας πρώτα . Σε κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι , μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί . Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα , τον κύβο , το μπαλσάμικο , τη ζάχαρη , πιπέρι και τα φρ. μυρωδικά . Αφήνουμε να βράσει για 10λ σε μέτρια φωτιά και την κρατάμε στη άκρη . Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε 2-3λ το σπανάκι και μετά προσθέτουμε το ανθότυρο και το χαλούμι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας . Βράζουμε τα lumaconi σε αλατισμένο νερό για 3-4λ και τα σουρώνουμε . Γεμίζουμε καθε ζυμαρικό με το μίγμα σπανακι-τυριών . Βάζουμε 3 lumaconi σε κάθε φόρμα, περιχείνουμε με 3-4 κ.σ. απο τη σάλτσα μας να τα καλύψουμε και από πάνω συμπληρώνουμε γραβιέρα τριμμένη . Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180β για 10λ περίπου η μέχρι να λιώσει το τυρί μας . Αφήνουμε 10-15λ να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε .
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
του Νίκου Καζαντζή