sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Ανοίγουν αύριο Σάββατο τα εμπορικά του Αγρινίου- σε “ρηχά νερά” οι θερινές εκπτώσεις

Από 13 Ιουλίου στο Αγρίνιο η πλειοψηφία των εμπορικών καταστημάτων στο Αγρίνιο είχε κλείσει, ευθυγραμμιζόμενο με την οδηγία του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου για πενθήμερη λειτουργία και κλειστά καταστήματα το Σάββατο.

Αύριο, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου τα καταστήματα ανοίγουν ξανά και στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου επικρατεί ικανοποίηση από την γενικότερη ευθυγράμμιση με την οδηγία της.


Σημειώνεται πάντως ότι η ίδια ικανοποίηση δεν επικρατεί και αναφορικά με την κίνηση της αγοράς κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, καθώς σύμφωνα με όσα ανέφερε στο agriniopress.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, Παναγιώτης Μπεσίνης, η αγορά κινήθηκε σε “ρηχά νερά”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μπεσίνη:

“Ξεκινά η φθινοπωρινή λειτουργία των καταστημάτων. Αύριο Σάββατο η αγορά ξανά ανοίγει μετά από τη θερινή περίοδο. Ως Εμπορικός Σύλλογος είμαστε ευχαριστημένοι γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων εμπόρων της πόλης εφάρμοσε τη θερινή λειτουργία καταστημάτων της αγοράς με πενθήμερο και κλειστά τα Σάββατα.

Αφενός, αυτό καταδεικνύει με περίτρανο τρόπο ότι οι συνάδελφοι αναγνωρίζουν και θεωρούν απαραίτητο το δικαίωμα για εμάς και τις οικογένειές μας το ελάχιστο του ελεύθερου χρόνου. Το καλοκαίρι είναι επιτακτική ανάγκη και απαραίτητο για όλους μας και το ξέρουμε και το κατανοούμε όλοι ανεξάρτητα από τι δουλειά κάνει ο καθένας μας.

Αφετέρου καταδεικνύει επίσης με περίτρανο τρόπο ότι δεν υπάρχει οικονομική ζημιά για τις επιχειρήσεις και ότι οι ώρες υπάρχουν. Αρκεί να υπάρχουν και τα χρήματα για να πραγματοποιούνται αγορές στην πόλη. Να υπάρχει δηλαδή αγοραστική δύναμη, που αυτό είναι το ζητούμενο. Δεν υπάρχει πρόβλημα για τους εμπόρους, ούτε για τους καταναλωτές, ούτε για την αγορά στο σύνολό της εάν κάποια, λίγα Σάββατα του καλοκαιριού, που έτσι και αλλιώς για κλιματολογικούς και πολλούς ακόμα λόγους παραμένουν κλειστά τα μαγαζιά.

Το πραγματικό πρόβλημα έγκειται στην χαμηλή αγοραστική δύναμη της πόλης, της περιοχής και του νομού. Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει και πρέπει να διεκδικήσουμε όλοι μαζί και να απαιτήσουμε να ξαναβρεί τη ζωντάνια, μέσα από έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας συνολικά και όχι μόνο της αγοράς. Ολόκληρου του κοινωνικού ιστού.

Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με τον τρόπο που η αγορά και οι συνάδελφοι συμπεριφέρθηκαν, ευθυγραμμίστηκαν και τήρησαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία το θερινό ωράριο της πόλης. Από αύριο λοιπόν η αγορά ανοίγει το Σάββατο και κάθε Σάββατο και θα είμαστε εδώ για να ξανά ανταμώσουμε με τους φίλους καταναλωτές, αλλά και για να εξυπηρετήσουμε τυχόν ανάγκες που δημιουργούνται ενόψει φθινοπώρου.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ικανοποίηση στην αγορά για την ανταπόκριση του κόσμου στις θερινές εκπτώσεις, απάντησε:

“Έχουμε τα στοιχεία. Μετά από κάθε περίοδο εκπτώσεων, είτε αυτές είναι θερινές, είτε χειμερινές, ο Εμπορικός Σύλλογος έχει μια εικόνα. Υπάρχει ένα δείγμα αντιπροσωπευτικό σε σχέση με όλο το εύρος και ανεξαρτήτου του είδους της εμπορίας. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι γενικά, για μία ακόμη φορά, οι εκπτώσεις κινήθηκαν σε ρηχά νερά.

Έχει να κάνει με αυτό που προανέφερα. Τη χαμηλή αγοραστική δύναμη. Παρότι η αγορά πρόσφερε πραγματικές εκπτώσεις και πολύ ανταγωνιστικές τιμές και προσφορές. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα στην πόλη και την περιοχή γενικά με την αγοραστική δύναμη. Αυτό πηγάζει από μία σειρά από γεγονότα που πια έχουν γίνει καθεστώς. Δηλαδή η πλήρης εγκατάλειψη και αποσάθρωση του πρωτογενούς τομέα και ο πλήρης μηδενισμός κάθε παραγωγικής διαδικασίας στον δευτερογενή τομέα.

Από τη στιγμή που μία πόλη, μία περιοχή, δεν παράγει υπεραξία, δεν μπορούμε εμείς να έχουμε περισσότερες απαιτήσεις και να ευελπιστούμε σε πολλά πράγματα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ανακυκλώνοντας το υστέρημά μας εμείς οι έμποροι και από τους μισθωτούς με τους πετσοκομμένους μισθούς και τις συντάξεις να να ζωντανέψει η πόλη η αγορά και η περιοχή.

Νομίζω ότι καλλιεργούμε φρούδες ελπίδες και ζούμε σε έναν ατέρμονο κύκλο απαισιοδοξίας. Πρέπει να αλλάξουν πράγματα στην ευρύτερη περιοχή έτσι ώστε αυτό να έρθει σε μία ευθεία αντιστοίχηση και να έχει αντίκρισμα στην αγορά της πόλης.

*Φωτογραφία αρχείου

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button