Lifestyle & People

TOP 15 μανάδες της ελληνικής τηλεόρασης

lif-vasikomama

Μάνα είναι μόνο μία – όπως στην περίπτωση του ομώνυμου σίριαλ. Ή μόνο δύο – όπως στην περίπτωση του καλτ «Με δυο μαμάδες». Ή και δεκαπέντε – όπως στην περίπτωση του τσαρτ του Makarenia, που συγκεντρώνει μια δεκαπενταριά απολαυστικές μανάδες (δέκα ήταν λίγες), των οποίων το μητρικό φίλτρο βράζει στις τηλεοπτικές φλέβες τους, κάτι που συνήθως μεταφράζεται σε εξωφρενικά βάσανα για τα βλαστάρια τους.

 

15. Χριστίνα Μαρκάτου


(Άννα Παναγιωτοπούλου, Ντόλτσε Βίτα)

15

Μανούλα γιατί: Παίρνει για το παιδί της φέτα απ’ του Ζαφόλια, βγαίνει να βρει αντεράκια αξημέρωτα γιατί της Ντορίτας της μύρισε μαγειρίτσα, την έστειλε στον Στρατηγάκη να μάθει εγγλέζικα κι έκανε τα στραβά μάτια όταν της κουβάλησε στο σπίτι τον Παπακαλιάτη (το μόνο σπίτι που μπήκε ο Παπακαλιάτης χωρίς να είναι loft με τζαμαρία και design έπιπλα).
Μήδεια γιατί: Έκλεψε τον γκόμενο της κόρης της, δηλαδή τζίζους κράιστ Χριστινάρα, σε πλάνεψε η Ντόλτσε Βίτα

14. Αλέκα Καλουδάκη

(Χρύσα Ρώπα, Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;)

14
Μανούλα γιατί: Δίνει στο παιδί της τις σωστές συμβουλές: Ναρκωτικά ας κάνει (απ’ τα μαλακά), ομοφυλόφιλος να γίνει (λίγο), αλλά ποτέ μην ψηφίσει Νέα Δημοκρατία. Δεν την άκουσες τη δόλια μάνα, Μάνο μου.
Μήδεια γιατί: Έδινε στον μούργο κονσέρβα ψάρι, και στον Μάνο κονσέρβα Φρίσκιζ για λαμπερό τρίχωμα – τα ράφια του ψυγείου, από φιλμ γεμάτα, από γαλατάκι γιοκ.

13. Μαίρη

(Αριέττα Μουτούση, Δέκα λεπτά κήρυγμα)

13
Μανούλα γιατί: Πήγαινε στο σχολείο για να δικαιολογήσει τις απουσίες του κανακάρη.
Μήδεια γιατί: Αφενός έκανε συνεχώς κήρυγμα, και αφετέρου άφηνε το γιο της να κυκλοφορεί με τέτοιο μαλλί. Μωρέ ας ήταν παιδί μου, και θα του τα ‘παιρνα με την ψιλή.

12. Λίζα

(Λίλα Καφαντάρη, Καληνύχτα Μαμά)

12
Μανούλα γιατί: Μπορούσε και μιλούσε με την κόρη της, παρά τα γέλια που ακούγονταν κάθε πέντε δευτερόλεπτα από τον ουρανό.
Μήδεια γιατί: Άφηνε την κόρη της να λέει τα λόγια που είχε γράψει ο Νίκος Μαστοράκης, σε μία από τις χειρότερες σειρές που πέρασε από τις πολύπαθες οθόνες μας. Λιθοβολισμό στην ασυνείδητη!

11. Φανή

(Ταμίλα Κουλίεβα, Η ζωή που δεν έζησα)

9
Μανούλα γιατί: Μεγάλωσε ολομόναχη το παιδί της, όντας εγκαταλελειμμένη single mother-πρόσφυγας (δηλαδή, πόσες συμφορές κάτω από μια στέγη;).
Μήδεια γιατί: Πλήγωσε το παιδί της για χάρη ενός έρωτα, και τι έρωτα – με τον Χειλάκη, συνομήλικο του γιου της. Αλλά όταν ο γιος σου είναι ο Μαρκουλάκης, καλά του κάνεις. Σιγά μην αφήσουμε την ζωή μας για χάρη του κακομαθημένου.

10. Μαρία Μαρτίκα as…
Ερμιόνη (Εμείς κι Εμείς)
και κυρία Θάλεια (Το Ρετιρέ)

10
Μανούλα γιατί: Και ως μαμά του Μάκη και ως μαμά του Ιάσονα, το ίδιο ακριβώς πράγμα υποδύθηκε. Την όχι και τόσο ανοίκεια φιγούρα της ελληνίδας μάνας που αγαπάει υπερβολικά τον γιόκα της. Τόσο υπερβολικά που γίνεται…
…Μήδεια: Ποιος (έχων σώας τας φρένας) δεν ήθελε να την πιάσει απ’ το μαλλί και να της πει ΗΣΥΧΑΣΕ ΚΥΡΑ ΜΟΥ, κι άλλοι κάνανε παιδιά, αλλά δεν κάνανε κι έτσι; Στα «εγκλήματά» της, η απόρριψη κάθε πιθανής συντρόφου του γιόκα, από τον φόβο της αντικατάστασης, και η υπερβολική προσκόλληση πάνω του, χώνοντας την μύτη της παντού – αν μπορούσε θα καθόταν εκεί στο πλάι πλέκοντας όσο ο γιος της κάνει σεξ, για να του δίνει οδηγίες.

9. Βέρα Μπεζαντάκου

(Υβόννη Μαλτέζου, Είσαι το ταίρι μου)

11
Μανούλα γιατί: Είναι η μόνη μάνα που όταν ο μηχανόβιος γιος της είπε ότι θα πάει εκδρομή με την μηχανή, του προτείνει να του δώσει ένα μπιτόνι βενζίνη να ‘χει καβάτζα. Και φυσικά για την τελευταία σκηνή στην οποία εμφανίζεται, εκεί ψηλά στο παράθυρο της οικίας Μπεζεντάκου, να χαιρετά βουβή την Βίκυ Σταυροπούλου.
Μήδεια γιατί: Καλέ τι Μήδεια, ένα κομμάτι μάλαμα ήταν – βέβαια τον Γεωργούλη μέχρι κι αυτό τον εξόργιζε. Άσε μας κουκλίτσε μου.

8. Μαρία

(Πέμυ Ζούνη, Κλείσε τα Μάτια)

8
Μανούλα γιατί: Φανταστείτε τη να σας διαβάζει παραμύθια όταν ήσασταν κουτσούβελα στο κρεβάτι σας με αυτή τη βαθιά φωνή που ξεσηκώνει και μοναχό καπουτσίνο με όρκο αγαμίας. Θέλετε τίποτ’ άλλο;
Μήδεια γιατί: Έπαθε το σύνδρομο «Χριστίνα Μαρκάτου». Μα με τον γκόμενο της κόρης σου μωρή; Και γκόμενο της Ντορίτας επίσης; (αυτή η κοπέλα, τι γκαντέμα;)

7. Σωσώ Παπαδήμα

(Καίτη Κωνσταντίνου, Εγκλήματα)

7
Μανούλα γιατί: Φροντίζει να μην μεταδοθεί κανένα μικρόβιο στο παιδί της  και να μην πάει απροετοίμαστος στο σχολείο (κλικ εδώ).
Μήδεια γιατί: Γι’ αυτό

6. Κυρία Βενέτα

(Χριστίνα Κουτσουδάκη, Καρέ της Ντάμας)

6
Μανούλα γιατί: Μεγάλωσε κορίτσι με αρχές. Παρ’ ότι η Μαρινούλα κατέληξε μια ξενέρωτη γομάρα που το μόνο που την ένοιαζε ήταν ο Αίας ο Μανθόπουλος (ίου δηλαδή).
Μήδεια γιατί: Ήθελε η κόρη της να μείνει γεροντοκόρη (όπως, εδώ που τα λέμε, της άξιζε). Εμείς πάλι την λατρεύουμε, μόνο και μόνο για το όνομά της. Αγαπάμε (να μισούμε) κυρία Βενέτα.

5. Μαίρη Μωϋσιάδου

(Μαίρη Χρονοπούλου, Μάνα είναι μόνο μία)

05
Μανούλα γιατί: Είναι πολύ χάι, πολύ ντερμπεντέρισσα, πολύ κουλ μάνα ρε παιδί μου (και με εξίσου κουλ φίλες – Λίλη σ’ αγαπάμε). Και γιατί ανέχεται όλη την ξενεροσύνη του γιου Βασίλη και την τρελάρα την κόρη της που ποιος-χέστηκε-πώς-την-λένε, είναι η Ναταλία Δραγούμη στα 22 της.
Μήδεια γιατί: Η ισχυρογνωμοσύνη της και το πείσμα της αποκλείεται να άφηναν να περάσει μέρα στο σπίτι χωρίς καβγά.

4. Γιολάντα Ραγιά

(Ντίνα Κώνστα, Το Δις Εξαμαρτείν)

04
Μανούλα γιατί: Φωνάζει την κόρη της Μπούλα <3
Μήδεια γιατί: Φωνάζει την κόρη της Μπούλα :S

2 και 3. Ντόρα και Κούλα

(Νένα Μεντή/Χρύσα Ρώπα, Με Δυο Μαμάδες)

02
Μανούλες γιατί: Η μία είναι παραδοσιακή και η άλλη προχώ – αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά. Άλλωστε πόσο πιο προχώ να γίνει μια οικογένεια με μια θετή μητέρα που όχι απλώς αφήνει την πραγματική μητέρα του παιδιού να ξαναδεί την Αννούλα, αλλά και να έρθει να μείνει μαζί τους;
Μήδειες γιατί: Χεσμένη την έχουν την Αννούλα, σαν ξεπροβάλλει από εκείνη την κουλή πόρτα παύλα τοιχογραφία ο ασπρομάλλης κουνιάδος Βασίλης. Και να πεις ότι ήταν και κανένας ωραίος…

1.Ντένη Μαρκορά

(Ντίνα Κώνστα, Δυο Ξένοι)

 

01
Μανούλα γιατί: Παράτησε την παρτίδα του πινάκλ όταν στάθηκε το μήλο στο λαιμό του Κωνσταντίνου. Και γιατί στο Facebook στο σχετικό poll του Μακαρένια, σχεδόν παμψηφεί την αναδείξατε στην κορυφή. Εσάς ξέρω, εσάς εμπιστεύομαι.
Μήδεια γιατί: Έντυνε τον Κωνσταντίνο κοριτσάκι μέχρι τα τέσσερα. Τον έβαλε να τραγουδήσει «μα εγώ δεν ζω γονατιστός, είμαι της γερακίνας γιος». Διέδιδε από ‘δω κι από ‘κει ότι ο Κωνσταντίνος είναι γκέι, αδερφή, προϊσταμένη, ΠΟΥΣΤΑΑΑΡΑ, πώς το λένε. Του έδινε υπνοστεντόν για να κοιμηθεί, τον τάιζε κορν φλέικς με τεκίλα και τον έστειλε κατ’ευθείαν για ψυχανάλυση, όπου και πάλι μονοπωλούσε την
συζήτηση. Ποιος όμως μπορεί να της κρατήσει κακία; Ε;

https://makarenia.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button