sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Άσκηση διώξεων για την υπόθεση Λαγούδη-στον Ανακριτή ο φάκελος

Κρίνεται πως εμπλέκονται τουλάχιστον τρία άτομα-σε κύρια ανάκριση η πολύκροτη υπόθεση

Στοιχεία που αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο η Ειρήνη Λαγούδη να έπεσε θύμα ανθρωποκτονίας, φαίνεται πως αξιολόγησε ο Εισαγγελέας του Αγρινίου, ώστε να μην κλείσει τον φάκελο της Ειρήνης Λαγούδη και να τον παραπέμψει σε κύρια ανάκριση, απαγγέλοντας κατηγορίες κατά αγνώστων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος Εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί η πιθανή εμπλοκή ατόμων,το πιθανότερο τριών, στον θάνατο της 44χρονης τον Ιανουάριο του 2018 κι έτσι άσκησε την δίωξη, χωρίς όμως αυτή να προσωποποιηθεί.


Έτσι , άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στη ζωή της, είχαν σχέση μαζί της, μάρτυρες κλπ, θα κληθούν τώρα εκ νέου από τον Ανακριτή που θα αναλάβει την κύρια ανάκριση. Δεν αποκλείεται να κληθούν και άλλα, νέα πρόσωπα. Ουσιαστικά, ξεκινά ένας νέος κύκλος καταθέσεων.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί κατά αγνώστων είναι για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία και ηθική αυτουργία στα παραπάνω, ενώ οι δράστες εκτιμάται πως είναι τουλάχιστον τρεις. Δηλαδή υπάρχουν οι φυσικοί αυτουργοί αλλά και ο ηθικός αυτουργός.

Να σημειωθεί πάντως πως νομικοί κύκλοι εδώ και μήνες προϊδέαζαν για μια τέτοια εξέλιξη (τη στιγμή που υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά)  κι έτσι η υπόθεση αρχίζει να αποκτά ομοιότητες με την άλλη υπόθεση που έχει διχάσει την τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο, αυτήν του θανάτου του δάσκαλου Νίκου Μέντζου τον Απρίλιο του 2011.

Δηλαδή να προχωρήσει η διαδικασία της κύριας ανάκρισης και εφόσον προκύψει προσωποποίηση κάποιων ευθυνών, τότε να οδηγηθεί η υπόθεση στο ακροατήριο. Για να γίνει αυτό όμως θα χρειαστούν αδιάσειστα στοιχεία και θα απαιτηθεί χρόνος και υπομονή με ανοικτό το ενδεχόμενο, οι διώξεις να μην προσωποποιηθούν τελικά.

Οι νομικοί εκπρόσωποι της οικογένειας, κάνουν λόγο για μια θετική εξέλιξη-δικαίωση, μιας και φαίνεται να αποκρυσταλλώνεται η η αρχική θέση που είχαν, που δεν ήταν άλλη από αυτήν της εγκληματικής ενέργειας.

Η Ασφάλεια του Αγρινίου, έχει πάντως τελείως διαφορετική προσέγγιση για την υπόθεση με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε και οι πληροφορίες που διαρρέονταν, έκαναν λόγο για ξεκάθαρη υπόθεση αυτοκτονίας.

Έτσι, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον , αφού η ανάκριση ολοκληρώθηκε από τον Εισαγγελέα, αναμένεται και η αποστολή της δικογραφίας, ώστε να λάβει γνώση και η οικογένεια της εκλιπούσας  αξιολογήσει τα στοιχεία που υπάρχουν σ’αυτην και να κινηθεί ανάλογα.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button