ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

«Σε πανικό η κυβέρνηση, επενδύει στο ψέμα και τον διχασμό»

Λίγες μόλις ώρες μετά την παρουσίαση του σχεδίου του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη ημέρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επικοινωνιακή επίθεση με συστατικά στοιχεία το ψεύδος και την προπαγάνδα.

Γράφει η Μαρία Καλπουζάνη*


Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας βασίζεται στον ρεαλισμό, στην εφαρμοσμένη πολιτική και στην κοστολόγηση του κάθε μέτρου προκειμένου να μην παρεκκλίνουμε της ανάγκης που έχει η ελληνική οικονομία για δημοσιονομική σταθερότητα. Στοχεύει παράλληλα σε μια κοινωνία που δίνει ευκαιρίες προόδου και ευημερίας σε όλους, μειώνοντας δραστικά την φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές, ενθαρρύνοντας την υγιή επιχειρηματικότητα σε ένα κράτος που το διακρίνει διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και ευελιξία για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Την στιγμή λοιπόν που το σύνολο των παραγωγικών φορέων της χώρας έκρινε θετικά τα μέτρα ανόρθωσης της οικονομίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποστήριξε αυτολεξεί πως «ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς να πιεστεί, ομολόγησε από μόνος του ότι σκοπεύει να προσφύγει εκ νέου στο ΔΝΤ, αφού όχι μόνο δεν το απέκλεισε αλλά το προεξόφλησε κιόλας»!

Η απάντηση στην επαγγελματική σπέκουλα των Κυβερνώντων είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα προσφύγει εκ νέου στο ΔΝΤ. Όσο όμως παραμένει στην εξουσία αυτή η Κυβέρνηση είναι πολύ πιθανό να συμβεί το αντίθετο, να μην μπορεί δηλαδή η χώρα μας να επιστέψει ποτέ στις αγορές και το αποτέλεσμα να είναι η επιστροφή του ΔΝΤ με ένα νέο πιο βαρύ και αχρείαστο μνημόνιο.

Μας είπε επίσης το Γραφείο Τύπου της Κυβέρνησης πως η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να αφήσει στον αέρα 1,5 εκ. συνταξιούχους, «αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στη θέση του για το ασφαλιστικό Πινοσέτ». Πρόκειται για άλλη μια χυδαιότητα της κυβέρνησης.

Οι συνταξιούχοι βρίσκονται σήμερα στον αέρα εξαιτίας των παραχωρήσεων που ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την περίοδο της διαπραγμάτευσης. Σήμερα οι συνταξιούχοι δεν ξέρουν αν θα περικοπούν και πάλι οι συντάξεις τους, αν θα μειωθεί το ελάχιστο διαθέσιμο εισόδημα που τους έχει απομείνει και κανείς δεν μπορεί να τους διαβεβαιώσει ότι από 1/1/2019 δεν θα μειωθεί και άλλο! Η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και οι νέες μειώσεις που έρχονται δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στον κ. Τσίπρα και την παρέα του για ηρωισμούς στον βωμό της ψηφοθηρίας.

Μας είπε επίσης το Γραφείο Τύπου από τα υπόγεια του Μαξίμου πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σκοπεύει να υπονομεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και την εργατική νομοθεσία, αφού τα θεωρεί προαιρετικά, ενώ κεντρική του θέση είναι μόνο τα κίνητρα προς τους επιχειρηματίες».

Η απάντηση σε αυτήν την διαστρέβλωση της επιχειρηματολογίας έρχεται από την ίδια την πραγματικότητα. Το μεγαλύτερο εργασιακό δικαίωμα είναι το δικαίωμα στην εργασία. Το δικαίωμα ο κάθε νέος να μπορεί να βρει δουλειά, καλή δουλειά, καλοπληρωμένη εργασία και να μην μεταναστεύει στο εξωτερικό. Το μεγαλύτερο εργασιακό δικαίωμα είναι να ξέρω οτι θα δουλέψω 30-35 χρόνια και μετά θα με περιμένει μια καλή σύνταξη. Και πως τα χρήματα που δίνω έχουν αντίκρισμα στην Παιδεία, στην Υγεία και στην κοινωνική πρόνοια. Τα εργασιακά δικαιώματα διασφαλίζονται όταν υπάρχουν δουλειές.

Όταν υπάρχει ανεργία το μόνο που εξασφαλίζεται είναι το σπιράλ της μιζέριας και της απογοήτευσης. Μάλλον αυτό επιδιώξει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν μιλάει για κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων. Ανέργους εν δυνάμει εργαζόμενους που μπορεί να τους ελέγχει μέσω της φτωχοποίησης τους και της όποιας επιδοματικής πολιτικής μπορεί να εφαρμόσει.

Η κορύφωση στο θράσος της Κυβέρνησης ωστόσο έρχεται στο επιχείρημα της πως «η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να εφαρμόσει τη μείωση του αφορολόγητου που ζήτησε το ΔΝΤ για το 2020»! Αναφέρεται προφανώς στην μείωση του αφορολόγητου την οποία ζήτησε το ΔΝΤ και την ψήφισε η ίδια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και εξαιτίας αυτής της δέσμευσης της βγήκε και από το Μνημόνιο. Η μόνη αλήθεια είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ότι περνά απο το χέρι του αυτό το μέτρο να μην εφαρμοστεί αλλά αντιθέτως να αντικατασταθεί από μια δίκαιη φορολόγηση των οικονομικά ασθενέστερων με εισαγωγικό κλιμάκιο φορολόγησης στο 9% απο το 22% που έχει ψηφίσει ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, η Κυβέρνηση δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ότι «η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να προχωρήσει σε νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και σε απολύσεις, αφού υποσχέθηκε μονάχα μειώσεις βαρών στους έχοντες και ομολόγησε ότι δεν έχει ιδέα για το πώς θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του με τους δεδομένους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας».

Η απάντηση είναι πολύ απλή: Το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι κοστολογημένο και συγκεκριμένο. Δεν είναι λόγια του αέρα. Δεν μίλησε για μειώσεις μισθών αλλά αντίθετα για κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους. Δεν μίλησε για μειώσεις εισοδημάτων αλλά για αύξηση τους μέσω της δραστικής μείωσης της φορολόγησης στα φυσικά πρόσωπα. Δεν μίλησε για απολύσεις αλλά για προσλήψεις συμβασιούχων εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εκεί που επίσης υπάρχει ανάγκη. Το αναπτυξιακό σοκ που θα προκύψει απο τα μέτρα που εξήγγειλε θα δημιουργήσει μέσα σε μερικούς μόνο μήνες ένα πρωτοφανές κλίμα επενδυτικής ευφορίας στην χώρα μας ικανό να μειώσει δραστικά την ανεργία και να φέρει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία μέσω των εισφορών, της αύξησης της κατανάλωσης και της άμεσης και έμμεσης φορολόγησης. Αν η Κυβέρνηση δεν ξέρει τι σημαίνει αναπτυξιακό σοκ παρα μόνο φτωχοποίηση τότε ας φύγει όσο το δυνατόν νωρίτερα γιατί εκτός από ανίκανη είναι και ιδεοληπτική.

Η Κυβέρνηση στους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, αφού απέτυχε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών την οποία είχε πολλάκις υποσχεθεί, αφού κατάφερε να φτωχοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας μέσω της εμμονής της στην υπερφορολόγηση και την απουσία επιχειρηματικών κινήτρων, αφού κατέστρεψε τις δομές υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και κάθε είδους αξιοκρατία και αξιολόγηση στην Παιδεία και την Δημόσια Διοίκηση, έρχεται για άλλη μια φορά σήμερα και εξαπολύει προπαγανδιστικές επιθέσεις εις βάρος των αντιπάλων της. Θα ακολουθήσει η σκανδαλολογία και η ενίσχυση του διχαστικού κλίματος που τόσο καλά ξέρει να καλλιεργεί. Θα ακολουθήσουν χτυπήματα κάτω από την μέση, ψέματα και ύβρεις.

Για άλλη μια φορά καλούμαστε να αντιδράσουμε στο φαινόμενο της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και της διχαστικής ρητορικής επιμένοντας να απαντάμε με σοβαρότητα και αλήθειες στα όσα ψεύδη διακινούνται. Και για άλλη μια φορά είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στους πολίτες να τους προστατεύσουμε απέναντι σε όσους προσπαθούν να επικρατήσουν στη σκέψη και τις κινήσεις μας χρησιμοποιώντας το χειρότερο και πιο διαιρετικό όπλο για μια κοινωνία που είναι ο διχασμός και η διχόνοια. Δεν θα τους αφήσουμε.

Η Μαρία Καλπουζάνη είναι Διεθνολόγος-Οικονομολόγος, Μέλος Μητρώου Στελεχών Νέας Δημοκρατίας

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button