sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Συνέντευξη τύπου στο Αγρίνιο: “Τα φροντιστήρια PALSO, η απόλυτη επιλογή για τα παιδιά” (φωτο)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε νωρίτερα σήμερα τα απόγευμα το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Αιτωλοακαρνανίας (PALSO) , στα γραφεία του Συλλόγου στο Αγρίνιο.

Το πρόεδρο του Συλλόγου Νίκο Γάκη πλαισίωσαν η Άννα Παπαγιάννη – Γραμματέας, η Ρούλα Αρβανίτη – Αντιπρόεδρος, και τα μέλη Αφροδίτη Τσώλου και Αλεξάνδρα Καρακώστα.


Στην συνέντευξη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Γάκης αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα που άπτονται π.χ. στη σωστή εκμάθηση ξένων γλωσσών , στα κριτήρια επιλογής των Κέντρων αλλά και την ηλικία από την οποία προτείνεται η έναρξη εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας.

“Οι αποφάσεις για την γλωσσομάθεια των παιδιών δεν πρέπει να παίρνονται ούτε στα καφενεία, ούτε στα κομμωτήρια και δεν πρέπει να γίνονται με γνώμονα την χαμηλή τιμή και την ευκολία των γονέων. Οι γονείς οφείλουν να διασφαλίσουν το ανώτατο επίπεδο γνώσεων για το παιδί τους που θα πρέπει να αναζητήσουν στους καλύτερους και να πληρώσουν, εφόσον στόχος τους είναι να χτίσουν το προφίλ του παιδιού τους που δεν θα βρίσκεται πάντα σε μία επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, αλλά σύντομα θα γίνει ένας παγκόσμιος πολίτης.”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γάκης.

Τα επίσημα κέντρα ξένων γλωσσών αποτελούν την απόλυτη επιλογή , είπε ακόμη ο κ. Γάκης , μιας και οι ιδιοκτήτες των επίσημων Κέντρων ξένων γλωσσών είναι εκπαιδευτικοί, γνωρίζουν το αντικείμενό σε βάθος: “Γνωρίζουν τις εφαρμογές των ξένων γλωσσών στην σύγχρονη κοινωνία. Γνωρίζουν την νομοθεσία που αφορά στην πιστοποίηση των ξένων γλωσσών, μέσα από τα συνέδρια, τα σεμινάρια και τις εκπαιδευτικές ημερίδες που παρακολουθούν, οπότε μπορούν να συμπορευτούν σωστά κατά περίπτωση.”, είπε συγκεκριμένα.

Σχετικά με το κόστος φοίτησης σε ένα Κέντρο ξένων γλωσσών , αυτό είναι πάντα προσιτό παρά το ότι η πληρότητα των παρεχομένων υπηρεσιών είναι υψηλή. Επομένως  όταν οι γονείς πιέζουν για χαμηλότερα δίδακτρα ή θέτουν την τιμή ως πρώτο ή αποκλειστικό κριτήριο για τη γλωσσομάθεια των παιδιών τους, δεν προσφέρουν την απαιτούμενη ποιότητα στο παιδί τους.

Ακόμη έγινε ανάλυση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών , την ασφάλεια και τον εξοπλισμό των Κέντρων αλλά και την ποιότητα της εκμάθησης, ενώ παρουσιάστηκαν και κάποιοι από τους βασικούς λόγους που κάνουν τα Κέντρα ξένων γλωσσών της PALSO Αιτωλοακαρνανίας την άριστη επιλογή:

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών της PALSO Αιτωλοακαρνανίας είναι επίσημα αδειοδοτημένα από τον ΕΟΠΠΕΠ. Οι γλώσσες που διδάσκονται επίσημα στην Αιτωλοακαρνανία είναι Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και όχι μόνο…

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Αιτωλοακαρνανίας ενισχύει την εξέλιξη των μελών του μέσα από σεμινάρια, ημερίδες και εκθέσεις που διοργανώνει τακτικά. Οι μαθητές των κέντρων ξένων γλωσσών μελών του συλλόγου συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

Προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου για τον Σεπτέμβριο:

5 Σεπτεμβρίου – Webinar (Σεμινάριο μέσω Internet) με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.

23 Σεπτεμβρίου – Συμμετοχή ως PALSO Αιτωλοακαρνανίας (ιδιοκτήτες – εκπαιδευτές και μαθητές) στον Ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης»

29 Σεπτεμβρίου – Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών με «Ημέρα PALSO» στην πλατεία Παναγοπούλου (σιντριβάνι) με διάφορες δραστηριότητες για τους μαθητές.

Αναφορές από τον κ. Γάκη έγιναν και για το θέμα της ηλικίας από την οποία ένα παιδί μπορεί να αρχίσει την εκμάθηση μία ξένης γλώσσας:

“Πολλοί γονείς παρασυρόμενοι από παραπλανητικές διαφημίσεις σπεύδουν να ξεκινήσουν τα παιδιά τους από τα νήπια ή προνήπια, κάτι το οποίο εκτός από παράνομο, δεν προσφέρει και τίποτα ουσιαστικό”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Για το ίδιο θέμα, έγινε αναφορά και στη σχετική νομοθεσία και σημειώθηκε πως κατά προτίμηση, τα παιδιά για να ξεκινήσουν την εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας, πρέπει να έχουν μάθει γραφή και ανάγνωση της μητρικής τους γλώσσας.

Γι’ αυτό το λόγο προτείνεται να ξεκινήσουν την εκμάθηση στην Γ’ Δημοτικού και σε εξαιρετικές περιπτώσεις στην Β’ Δημοτικού. Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν και στην Α’ Δημοτικού, αλλά υπό τη μορφή νηπιαγωγείου, με τραγούδια, σε μία μορφή εισαγωγής στην ξένη γλώσσα.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Τοσα χρονια στα φροντιστηρια και ουτε μια αποδειξη. Μεσα σε 10 τμ ημασταν 15-20 ατομα. Χιλιες φορες να εκανα ιδιαιτερα η να ξεκινουσα στο πανεπιστημιο ξενες γλωσσες παρα αυτο χαλι τοσα χρονια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button