PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Ο Κατσιφάρας έπαθε ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κωνσταντάρα…

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας βγήκε μπροστά και κατέβηκε στο καυτό τσιμέντο του δρόμου Πείρου-Παραπείρου, παρότι οι θερμοκρασίες είναι απαγορευτικές. Τι απαγορευτικές, σχεδόν θανατηφόρες, θα λέγαμε.

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός βγήκε φωτογραφία και μόνος του και με το ηρωικό προσωπικό και με τα πολύπαθα μηχανήματα που δίνουν τον άνισο αγώνα. Όμως το πιο καίριο στην ανάρτηση είναι το «προχωράμε».


Αυτή η μόνη λέξη δεν έχει στα χείλη μπλέξει (κοντεύει έξι;) αλλά είναι μια δυναμική έκφραση, ένα πολιτικό μονολεκτικό σύνθημα εδώ και κάποια χρόνια, κάτι σαν την προτροπή… Podemos, για να γίνουμε και λίγο διεθνείς.

Η προέλευση του «προχωράμε» δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί. Πολλοί πιστεύουν πως είναι ατόφια από ΣΥΡΙΖΑ, την χρησιμοποιεί πολύ συχνά ο αναπληρωτής υπουργός κ. Πολάκης, είναι γνωστό αυτό. Την έχει χρησιμοποιήσει ο κ. Κοτζιάς, για καραβάνι βέβαια, μια και ειδικεύεται στα ποιητικά αποσπάσματα. Κι άλλοι πολλοί, ων ουκ έστιν αριθμός στο κυβερνών κόμμα.

Όμως, αυτή δεν είναι ολόκληρη η αλήθεια. Ορκιζόμαστε ότι θυμόμαστε τον δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα να χρησιμοποιεί αυτή την έκφραση από τις πρώτες μέρες της θητείας του, που ξεκίνησε πριν ανέλθει στην κεντρική εξουσία το σημερινό σχήμα. Άρα; Μήπως το «προχωράμε» έχει λάθος κοπιράιτ; Όπως κι αν είναι, ο Απόστολος Κατσιφάρας είτε έπαθε ΣΥΡΙΖΑ είτε έπαθε Κωνσταντάρα. Πιθανότερο το πρώτο, αλλά εμείς οφείλουμε να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…

η συντακτική ετυμολογική μονάδα

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button