Pressαρίσματα

Είναι όμως πράγματι αναρμόδιοι…

koi-erga-loutro1Στο πλαίσιο του κατ’ευφημισμόν κοινοβουλευτικού ελέγχου (μιας και ουσία δεν υπάρχει τις περισσότερες φορές με τη διαδικασία ερωτήσεων των βουλευτών σε υπουργεία κλπ και απλά αποτελούν ευκαιρία μόνο για την προβολή της δραστηριότητας τους) η Νίκη Φούντα κατέθεσε ερώτηση σχετικά με το επαρχιακό δίκτυο των ορεινών κοινοτήτων του Θέρμου.

Πρόκειται για τις γνωστές διαμαρτυρίες των πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής (που εδρεύουν Αθήνα) για τα χωριά  τους (Αργυρό Πηγάδι, Διπλατάνος, Δρυμώνας, Κοκκινόβρυση, Νεροχώρι, Πέρκος και Χαλίκι) που δεν διαθέτουν πρόσβαση με άσφαλτο. Το υπόμνημα αυτό εστάλη και στους βουλευτές και η κ. Φούντα δεν έχασε την ευκαιρία να το προωθήσει στα αρμόδια (;) υπουργεία και να εκδώσει σχετικό δελτίο τύπου.


 Τελικά όμως για όσους γνωρίζουν το καθεστώς που διέπει το επαρχιακό οδικό δίκτυο, μόνο τα υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών δεν θα έπρεπε να ρωτηθούν από την βουλευτή. Και το επισημαίνουμε αυτό γιατί για το συγκεκριμένο δίκτυο, η αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Ρόλο διαδραματίζει και ο δήμος Θέρμου. Αυτό ακριβώς απάντησαν και τα Υπουργεία στη βουλευτή που όμως δεν έδωσε και τόση σημασία και έτσι εξέδωσε και καυστική ανακοίνωση για τις μη απαντήσεις των μη αρμοδίων!

Για να πούμε και του στραβου το δίκιο όμως, όπως μαθαίνουμε το υπουργείο υποδομών ζήτησε ενημερωση απο την Περιφέρεια για το θέμα, που όμως δεν γνωστοποιήθηκε στην βουλευτή.

Από εκεί και πέρα για το ορεινό δίκτυο του Θέρμου, απ’ότι γνωρίζουμε υπάρχει μια διαδικασία ωρίμανσης έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Πίνδος” ενώ έχει διατεθεί και μια πίστωση από την Περιφέρεια. Όμως συνολική ασφαλτόστρωση σε 75 χιλιόμετρα, δύσκολα θα γίνει τουλάχιστον άμεσα.

Π.Η.Τ.

 

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button